ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΩΤΙΝΟ ΗΛΙΟ

Γράφουν οι μαθητές της Ε2 τάξης:

Στέλιος Μπολιός, Άννα-Μαρία Μυρίσσα, Γιάννης Παπαδάκης, Χρύσα Πορτοφέρι, Τάσος Ρίζος, Μαριάννα Ρίζου, Γιώργος Σίμος, Χαρά Στύλλα, Μάριος Χαλίλης

Την Τετάρτη 30-11-16 η τάξη μας , η Ε΄, μαζί με τις τάξεις  Α΄, Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ πήγε στο πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας , για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» από τον θίασο Λώτινο Ήλιο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΈτσι στις 10:00 π.μ. επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη. Μιλούσαμε με τους φίλους  μας, ακούγαμε ευχάριστη μουσική και χαζεύαμε τα όμορφα τοπία. Στη Ν. Ιωνία είδαμε τα  στολισμένα  καταστήματα και τον κόσμο να περπατά γρήγορα στο τσουχτερό κρύο για να κάνει τις δουλειές του.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας ήταν ένα μεγάλο κτίριο με πολλές αίθουσες. Η μεγαλύτερη αίθουσα ήταν αυτή που γίνονται οι θεατρικές παραστάσεις. Εκεί βρήκαμε και άλλα σχολεία που πήγαν να δουν την παράσταση.

Το θέμα της παράστασης ήταν το περιβάλλον. Η υπόθεση διαδραματίζονταν  σ’ ένα δικαστήριο. Σ’ αυτό πήγαν ο αέρας , η tragoudi-ghs-newθάλασσα , η βροχή που ήταν όξινη, το δάσος και τα πουλιά και διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον. «Ο δράκος της αδιαφορίας», που κρύβει ο καθένας μέσα του, οδηγεί τους  ανθρώπους στο να μολύνουν το περιβάλλον αδιαφορώντας  για τις συνέπειες.  Ένα μικρό κορίτσι  , που πέταξε το μπουκαλάκι του στο δάσος, επιλέχτηκε να τιμωρηθεί ως εκπρόσωπος των ανθρώπων. Η Γη όμως του ανέθεσε μια αποστολή, στην οποία το βοήθησαν μια ομάδα παιδιών – ανακυκλωτών.

Το μήνυμα της παράστασης ήταν ότι τίποτα στη φύση δεν είναι άχρηστο, γι’ αυτό πρέπει ο καθένας να νικήσει τον «δράκο της αδιαφορίας» και να συμμετέχει ενεργά στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας  έκαναν  ο παπαγάλος, γιατί ήταν αστείος και μας παρακινούσε να συμμετέχουμε λέγοντας συνθήματα για  τη φύση, και τα μουσικά όργανα των ανακυκλωτών. Μας προβλημάτισαν πολύ τα λόγια του δράκου προς το κορίτσι : «παίξε ηλεκτρονικά παιχνίδια, δες τηλεόραση και άσε αυτά για τους μεγάλους».

Το-Τραγούδι-της-Γης_5Τα κουστούμια των ηθοποιών ήταν όμορφα , καλοφτιαγμένα και μας βοήθησαν να μπούμε περισσότερο  στο κλίμα της παράστασης. Μας  άρεσε επίσης πολύ και η προβολή εικόνων καθώς και τα ηχητικά εφέ.

Κατά την επιστροφή μας στο σχολείο ήμασταν χαρούμενοι, αλλά και προβληματισμένοι, γιατί καταλάβαμε ότι κάθε μας πράξη επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον και ότι η προστασία του είναι και δική μας υπόθεση. Έτσι ευχόμαστε να γίνουμε όλοι μας μικροί ανακυκλωτές και να βοηθήσουμε τη γη να ανασάνει.

Η θεατρική παράσταση μας άρεσε πολύ και ελπίζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να παρακολουθήσουμε και άλλες τέτοιες παραστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση