3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Έγραψε η Μαρία Μπουρτζή, Κ.Φ.Α.

ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_1 ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_2Γιορτάστηκε και φέτος στις 4 του Οκτώβρη ημέρα Τρίτη στο Σχολείο μας η 3η Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «ΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ:  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Την 1η διδακτική ώρα οι μικροί μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Εκεί οι ΚΦΑ κα Μπουρτζή  Μαρία και Δημητριάδου Θάλεια τους μίλησαν για την μεγάλη σημασία του αθλητισμού στην ζωή του ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_3ανθρώπου, τους παρουσίασαν μέσω φωτογραφιών τρόπους άσκησης από την βρεφική μέχρι και την τρίτη ηλικία ,τους ανέφεραν τα ψυχικά ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_4και σωματικά οφέλη της άσκησης και τους τόνισαν ιδιαίτερα ότι «Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ». Ακολούθησαν  διασκεδαστικές κινητικές δραστηριότητες για όλα τα τμήματα του σχολείου στον παραλιακό χώρο του δήμου μας. Οι μικροί μαθητές διασκέδασαν παίζοντας πολλά παραδοσιακά παιχνίδια.

ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_5ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:  ότι ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με την συμμετοχή του στα αθλήματα γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς ένα κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται την διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.ΗΜΕΡ ΣΧ ΑΘΛ_6

«ΟΤΑΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ .Μ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ……ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση