«

»

Οκτ 03

Αγιασμός – Πρώτη μέρα στα σχολείο

Έγραψαν οι δασκάλες:

Αντωνίου Σοφία & Φιλιππίδη Αικατερίνη

Η ημέρα του Αγιασμού στα σχολεία είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Σημαίνει το τέλος των διακοπών και αρχή του χειμώνα.

ΑΓΙΑ_2Η συναισθηματική φόρτιση ξεκινά από τα τέλη Αυγούστου, ίσως σε κάποια παραλία κατά τις διακοπές  και κορυφώνεται στο προαύλιο του σχολείου, μπροστά στον παπά με το βασιλικό.

Για κάποιους συμβολίζει μια νέα αρχή, που υπόσχεται επιτυχίες και κατάκτηση ΑΓΙΑ_1στόχων παλαιών και νέων. Για άλλους την έναρξη μιας δημιουργικής σχολικής χρονιάς. Όμως θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως υπάρχουν και αυτοί που ο Αγιασμός σημαίνει άλλη μια δύσκολη κι επίπονη χρονική περίοδο. Είτε αυτοί είναι μαθητές, είτε γονείς ή δάσκαλοι.

Το γεγονός βέβαια, ότι και φέτος η αυλή του σχολείου μας  γέμισε κόσμο, φωνές και κίνηση είναι πολύ ευχάριστο. Η ατμόσφαιρα γέμισε χαρά. Οι φίλοι ξανασμίξαν και παιχνίδια ξεκίνησαν στη στιγμή.

Αυτοί που ξεχωρίζουν ήταν οι μικροί μας μαθητές της πρώτης με τους γονείς τους. Τους κρατούσαν από το χέρι και με μάτια γΑΓΙΑ_4εμάτα περιέργεια κοιτούσαν γύρω τους, χωρίς να υποπτεύονται τι ακριβώς θα συμβεί. Όσο για τους γονείς τους, ακούσια άφηναν να διαφαίνεται η αγωνία του αποχωρισμού. Ήταν δε διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τα τρυφερά τους βλαστάρια στα θρανία για όσο χρειαστεί.

ΑΓΙΑ_3 Να είναι όμως σίγουροι πως το σχολείο μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους μαθητές του και εκτός από γνώσεις κι εμπειρίες, τους παρέχει ασφάλεια, κοινωνικοποίηση κι αυτοπεποίθηση.

Καλώς ήρθατε λοιπόν αγαπημένα μας παιδιά. Εμείς οι δάσκαλοι σας θα είμαστε πάντα δίπλα σας, βοηθοί σε κάθε σας προσπάθεια και συμπαραστάτες σε κάθε σας αγωνία και προβληματισμό.

Σας ευχόμαστε λοιπόν ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με σωματική και ψυχική υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων