“Του Κουτρούλη ο γάμος” Θεατρική Παράσταση από τη ΣΤ΄ τάξη

ΓΚ_1 ΓΚ_2

 

ΓΚ_3

 

 

 

 

 

Τα καταφέραμε!!! Κάναμε τον Κουτρούλη υπουργό και τον παντρέψαμε με την Ανθούσα!!! Τη Δευτέρα το βράδυ 13/6/2016 στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου, δόθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας η θεατρική παράσταση με τον τίτλο << Του Κουτρούλη ο γάμος>>.  Όλοι οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σαν επαγγελματίες ηθοποιοί υποστήριξαν τους ρόλους τους σε μια αρκετά απαιτητική παράσταση με μεγάλους και δύσκολους ρόλους. Το ένθερμο βέβαια κοινό αντάμειβε κάθε τόσο τους μικρούς ηθοποιούς με δυνατά χειροκροτήματα και άφθονο γέλιο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΓΚ_8

Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης ερωτεύεται την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με την σειρά της είναι ερωτευμένη με τον Λεωνίδα, ένα νεαρό αστυνόμο. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει ως όρο για τον γάμο να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ΓΚ_16ακατόρθωτο. Έτσι η φιλόδοξη Ανθούσα τον παντρεύεται. Γρήγορα όμως θα αποδειχθεί ότι η υπουργοποίησή του δεν ήταν αληθινή και ότι ο ράφτης έχει πέσει θύμα των επιτήδειων που έχουν εκμεταλλευτεί την αφέλειά του.

ΓΚ_15 Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845. Η πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά ΓΚ_11μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, παρουσιάζοντας μια πραγματικότητα που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα, πατώντας ο ίδιος στα χνάρια του Αριστοφάνη.

ΓΚ_12Ευχαριστούμε πολύ τη δημοτική σύμβουλο κ. Γεωργία Μποντού –Τοκαλή , τον υπεύθυνο καλλιτεχνικών θεμάτων Α/θμιας  κ. Αντώνη Αντωνίου καθώς επίσης όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.ΓΚ_13

Η θεατρική παράσταση εκτός των άλλων είχε φιλανθρωπικό σκοπό αφού αντί εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα  Σπίτια Γαλήνης.ΓΚ_14

Η δασκάλα της τάξης Καπουράνη Αθηνά

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση