Επίσκεψη και υποδοχή των εταίρων εκπ/κών στο Δ1 τμήμα .

Έγραψε η δασκάλα του Δ1

                                  Πολύζου Χριστίνα

1 Δ_1 1 Δ_2Οι μαθητές του Δ1 υποδέχθηκαν τους ξένους δασκάλους, παρουσιάζοντας   την αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, με αφορμή την 120η επέτειο από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

1 Δ_5«Η γιορτή των εθνών» όπως έχουν λεχθεί από πολλούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων . «Μητέρα» τους είναι η Αρχαία Ελλάδα . Οι πρώτοι διοργανώθηκαν το 776 π.Χ. στην Αρχαία   Ολυμπία και η  φλόγα συνεχίζει να ανάβει εκεί.
Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται 1 Δ_3κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις περιόδους που μεσολάβησαν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.

Στο σχολείο μας τα κορίτσια με αρχαιοπρεπή ενδυμασία απήγγειλαν την επίκληση στον Απόλλωνα  και τα αγόρια  ως δρομείς παρέλαβαν τη φλόγα  για μια λαμπαδηδρομία ειρήνης λέγοντας τη λέξη ειρήνη σε πολλές γλώσσες. . Η φλόγα και ένα κλαδί 1 Δ_4ελιάς που έδωσε ο «αμφιθαλής παις», (ένα παιδί που έχει εν ζωή και τους δύο γονείς του) , σύμβολο της ειρήνης και βραβείο νίκης, πέρασαν από χέρι σε χέρι ενώνοντας τους ανθρώπους και στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.1 Δ_6

Τέλος οι μαθητές μετά το πέρας της παρουσίασης μοίρασαν από ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο στους ξένους ως ενθύμιο διαφημίζοντας ταυτόχρονα και ένα από τα προϊόντα τις περιοχής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση