«

»

Απρ 11

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Γράφουν οι δάσκαλοι της ΣΤ΄ τάξης,

Καπουράνη Αθηνά και Τσιγάρας Γιώργος

25_3Πέμπτη, 24 Μαρτίου25_4 2016.Η αυλή του σχολείου μας γεμίζει όπως κάθε πρωί με μαθητές. Κάτι παράξενο όμως συμβαίνει, ανάμεσα τους διακρίνονται ήρωες του ’21. Να ο 25_2Κολοκοτρώνης! Πιο κει η Μπουμπουλίνα!  Παρά πέρα μια ομάδα από Σουλιώτισσες! Α! να και ο Καποδίστριας, ο Υψηλάντης, η Δέσπω Τζαβέλα κι άλλοι κι άλλοι. Είναι όλοι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που είναι25_1 ντυμένοι με φορεσιές ηρώων του ’21 για τη γιορτή της εθνικής  επετείου.25_7

Τα παιδιά κάνουν γραμμές και μπαίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων. 25_8Μαζί μας είναι ο σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κων/νος Σδρόλιας καθώς και αρκετοί γονείς.

25_5Η γιορτή ξεκινάει με την δραματοποίηση του  «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».  Στη συνέχεια ακολουθούν τα θεατρικά, «Τα παγωμένα πορτραίτα των ηρώων», «Οι Σουλιώτισσες» και «Προετοιμασία σχολικής γιορτής». Τα θεατρικά πλαισιώνονται από επίκαιρα τραγούδια της χορωδίας του Σχολείου μας. Οι μαθητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς υποδύονται  τους ρόλους τους με πλήρη επιτυχία, συγκινώντας όλους τους θεατές. Στο τέλος ο Εθνικός Ύμνος ηχεί από τα στόματα μικρών και μεγάλων και το ραντεβού ανανεώνεται από όλους για την μεγάλη αυριανή παρέλαση.

Ευχαριστούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νέας Αγχιάλου, Φιλοπρόοδο και Οξυωτών για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια που μας πρόσφεραν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων