Αξιοποίηση του παραμυθιού « Ο Μολύβιος, οι πεταλούδες και οι αφρικανικοί ελέφαντες» στα Αγγλικά – PROJECT ERASMUS+

Γράφουν οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2

ΕΡΑΣ_3Όπως είναι γνωστό, το σχολείο μας σε συνεργασία με τέσσερα άλλα σχολεία από Ιταλία, Αγγλία, Λιθουανία και Τουρκία υλοποιεί από το 2014 ένα πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Stress-free European Schools”. Όλα τα σχολεία έχουν δημιουργήσει ένα «εκπαιδευτικό εργαλείο» για την καταπολέμηση του άγχους. Το δικό μας σχολείο έχει ένα παραμύθι με τίτλο « Ο Μολύβιος, οι ΕΡΑΣ_2πεταλούδες και οι αφρικανικοί ελέφαντες».

Εμείς, στο μάθημα των Αγγλικών, επεξεργαστήκαμε το παραμύθι κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Αρχικά, η κ. Κατερίνα Ματάκια μάς μοίρασε το παραμύθι μεταφρασμένο στα αγγλικά και ένα πακετάκι με φύλλα εργασίας, τα οποία περιλάμβαναν ερωτήσεις, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, ακροστιχίδα με τον τίτλο του προγράμματος και άλλες ασκήσεις.

Διαβάσαμε το παραμύθι στην τάξη και στη συνέχεια συμπληρώσαμε τα φύλλα εργασίας με βάση τις πληροφορίες απ’ το παραμύθι. Συζητήσαμε για το σχολικό άγχος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις ΕΡΑΣ_1του, την αρνητική και τη θετική του πλευρά, αναφέραμε και προτείναμε τρόπους για την αντιμετώπισή του και τεχνικές χαλάρωσης. Στο τέλος, με παιχνίδι ρόλων, δραματοποιήσαμε το παραμύθι μέσα στην τάξη. Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες με επιτυχία σε έξι μαθήματα.

Μας άρεσαν πολύ αυτές οι δραστηριότητες και οι ομαδικές εργασίες και θα θέλαμε να επαναλάβουμε κάτι παρόμοιο. Κάναμε εξάσκηση στα Αγγλικά με ευχάριστο τρόπο και βρήκαμε λύσεις, για να μπορούμε να ξεπερνούμε το άγχος μας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η σχολική σύμβουλος των Αγγλικών κ. Παπαϊωάννου έδωσε συγχαρητήρια σε μας και στην καθηγήτριά μας για τις εργασίες που κάναμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση