Η Γ΄και η Δ΄Τάξη του Σχολείου μας, στα Τρίκαλα!

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 η Γ΄  και η Δ΄  τάξη (τμήματα Γ1 ,Γ2, Δ1, Δ2) του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα.

Συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα sity mobile 2-οχήματα χωρίς οδηγό.

ΤΡΙΚ_1, ΤΡΙΚ_2Τα Τρίκαλα κατέκτησαν μια παγκόσμια πρωτιά. Φιλοξενούν το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό, που κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης. Το λεωφορείο κινείται αυτόνομα, δίπλα σε οχήματα και πεζούς. Πραγματοποιεί οκτώ στάσεις και διανύει απόσταση 2,4 χιλιομέτρων.

«Κινείται με μπαταρίες που τροφοδοτούν ηλεκτρικό κινητήρα. Διαθέτει gps και λέιζερ. Ακολουθεί την διαδρομή που έχουμε χαρτογραφήσει. Δεν ξεφεύγει καθόλου από την διαδρομή που έχουμε χαράξει» Το λεωφορείο είναι απολύτως ασφαλές. Το λέιζερ ασφαλείας που διαθέτει εντοπίζει οποιοδήποτε αντικείμενο ή άνθρωπο και ακινητοποιείται την ίδια στιγμή.

Στο κέντρο έλεγχου, τεχνικοί παρακολουθούν την πορεία του και καταγράφουν όποια προβλήματα εμφανιστούν.

Χωράει 12 άτομα, είναι ασφαλές δωρεάν και διασκεδαστικό.

Ακόμη οι μαθητές παρακολούθησαν την έκθεση: “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία” με θέμα το αυτοκίνητο στην Αρχαία Ελλάδα.

Το αυτοκίνητο στην αρχαία Ελλάδα. Aπό τους μυθικούς αυτοκινούμενους τρίποδες του Ηφαίστου ΤΡΙΚ_3μέχρι το αυτοπλοηγούμενο “υπάγον αυτόματο” του Ήρωνος.

ΤΡΙΚ_4 Υπήρξε αυτοκίνητο στην αρχαία Ελλάδα και μάλιστα με αυτόματη πλοήγηση (δηλ. χωρίς οδηγό); Πότε και πού; Πώς γινόταν ο προγραμματισμός του; Ποιές ήταν οι διάφορες πηγές ενέργειας για την αυτόνομη κίνησή του; Τι είδους κιβώτια ταχυτήτων διέθετε για την αυξομείωση της ροπής και της ταχύτητάς του; Πώς έστριβε αυτόματα αριστερά, δεξιά και πως εκτελούσε οπισθοπορεία; Σε τιΤΡΙΚ_5 είδος οδόστρωμα κινούνταν; Υπήρξε ατμοκίνηση και αεριοπροώθηση στην αρχαία Ελλάδα;

H συγκεκριμένη έκθεση απαντά θετικά. Μέσα από την θεματική αυτή έκθεση το μουσείο αναδεικνύει αυτήν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και αποδεικνύει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση