Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Γράφουν οι: 

                 Αγγελούκου Ελένη, Δασκάλα Τ.Ε. &

                                                                         Μπουρτζή Μαρία, Κ.Φ.Α.

ΑΜΕΑ_7Με αφορμή την ημέρα των ατόμων με αναπηρία , πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την ΑΜΕΑ_6Παρασκευή 4  Δεκεμβρίου 2015 , ομιλία από την δασκάλα του τμήματος ένταξης κ. Αγγελούκου Ελένη και την ΚΦΑ κ. Μπουρτζή  Μαρία.

Η κ. Αγγελούκου Ελένη μίλησε για τις μορφές αναπηρίας παρουσιάζοντας στα παιδιά το δακτυλικό αλφάβητο των κωφών, την μέθοδο ανάγνωσης των τυφλών (Braille) , το λευκό μπαστούνι των τυφλών και το αναπηρικό καρότσι που εξυπηρετεί ανάλογες ανάγκες.

ΑΜΕΑ_1 Δέχτηκε τις ερωτήσεις των παιδιών, τόνισε την ισότητα, την διαφορετικότητα, τον σεβασμΑΜΕΑ_2ό και την αλληλεγγύη που πρέπει να αποδίδεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες και έδωσε το κίνητρο στους μαθητές να γράψουν τα δικά τους μηνύματα και να συμμετέχουν σ ένα ομαδικό κολάζ παιδιών με και χωρίς ειδικές ανάγκες.

Επίσης καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας αυτής οι μαθητές την Ε και ΣΤ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής γνώρισαν από κοντά και έπαιξαν στην αυλή του σχολείου αρκετά  από τα παραολυμπιακά αθλήματα. Στην εκδήλωση που ακολούθησε προβλήθηκαν φωτογραφίες αυτών των παιδιών και ΑΜΕΑ_5όλοι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για την ιστορία των παραολυμπιακών αγώνων.ΑΜΕΑ_3

Σε  όλους έγινε κατανοητό ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης είναι ικανή να υπερνικήσει τα φυσικά εμπόδια, αποδεικνύοντας ότι η *αναπηρία* δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο, αν ο ίδιος πιστεύει στις ικανότητες και στον εαυτό του. ΑΜΕΑ_4

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση