Το Ε2 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Βόλο

Γράφουν οι μαθητές του Ε2

Γιώργος Γκαραβέλας-Δημήτρης Τσαβδάρης-Βασίλης Σταθόπουλος-Νίκος Ράπτης-Χρήστος Πρασσάς.

IMG_20151123_122601Στις 23/11/2015 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Βόλο. Πριν πάμε στο Μουσείο ο Κος Μάρκος ο γεωλόγος, μας έδειξε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και ποιες ήταν οι πρώτες μορφές ζωής.

Ύστερα είδαμε τους προγόνους διαφόρων σημερινών ζώων όπως το άλογο και ο ελέφαντας. Επίσης είδαμε πως γίνεται η απολίθωση και μερικούς απολιθωμένους αμμωνίτες.

Στο Μουσείο είδαμε διάφορα ηφαιστειακά πετρώματα, το εσωτερικό της γης, τις τεκτονικές πλάκες της Αφρικής και Ευρώπης. Παρατηρήσαμε δόντια από διάφορα προϊστορικά ζώα,DSC01736 απολιθωμένα ψάρια, το μεγαλύτερο χαυλιόδοντα μαμούθ στη Θεσσαλία και οστά ποδιών καμηλοπάρδαλης. Τέλος είδαμε την εξέλιξη του ανθρώπου. Στην αρχή οι άνθρωποι περπατούσαν με τέσσερα άκρα και είχαν μεγάλα δόντια γιατί δεν είχαν εργαλεία. Είδαμε τη Lucy που ήταν ιδιαίτερα μεγαλόσωμος άνθρωπος για να αντέχει την εποχή των παγετώνων, τον άνθρωπο του Νεάντερνταλ και τον σημερινό άνθρωπο. Επίσης είδαμε τα εργαλεία από διάφορες μυτερές πέτρες που χρησιμοποιούσαν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση