Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλώσσών από το Στ2

Γράφουν οι μαθητές του Στ 2: Μαντζαβίνος Χρήστος, Κωστούλας Παναγιώτης, Κωστούλας Δημήτρης

 

DSCF4373Το τμήμα ΣΤ2 αποφάσισε να κάνει ένα project  για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Κάποια παιδιά ανέλαβαν να αναζητήσουν τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και άλλα παιδιά έφεραν πληροφορίες γι΄ αυτή την ευρωπαϊκή ημέρα. Η κυρία των Αγγλικών μας έφερε ένα μεγάλο χαρτόνι και επίσης μας έφερε μικρά χαρτονάκια σε σχήμα σύννεφου. Μέσα σ΄αυτά γράψαμε τη λέξη «ειρήνη» σε διάφορες γλώσσες. Μ’ αυτό το project δείξαμε το ενδιαφέρον μας γι’ αυτή τη μέρα.

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση εκμάθησης γλωσσών. Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι :

  • Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται.
  • Να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης.
  • Να ενθαρρύνει τη διά βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

DSCF4370

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας ή να αισθάνονται υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Υπάρχουν περίπου 225 ιθαγενείς γλώσσες στην Ευρώπη – περίπου το 3% των γλωσσών του κόσμου. Οι περισσότερες είναι ινδοευρωπαϊκής καταγωγής. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες η Ευρώπη έχει γίνει πιο πολύγλωσση. Στο Λονδίνο μόνο μιλιούνται περίπου 300 γλώσσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση