3 Δεκεμβρίου ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

3  Δεκεμβρίου   ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

DSC09076 Με αφορμή  τη  σημαντική αυτή ημέρα, των  «χαρισματικών»  αυτών ανθρώπων,  το σχολείο μας  διοργάνωσε στις 3 Δεκεμβρίου  μια εκδήλωση  με θέμα  τους  «Παραολυμπιακούς Αγώνες». Η εκδήλωση ήταν προς τιμήν των ατόμων με «ειδικές ανάγκες» τους  ήρωες της ζωής, όπου εκτός από τα σωματικά, ψυχικά ή νοητικά προβλήματα,  έχουν να παλέψουν και με τα προβλήματα της καθημερινότητας,  όπως είναι το δικαίωμα για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση  και  την ισότιμη  ενσωμάτωση τους  στα κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα.

DSC09072

Υπεύθυνες  για την διοργάνωση  ήταν  οι κυρίες:  Μαρία  Μπουρτζή, καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής και  Αποστολία Αϊβαλιώτου, Δασκάλα

Ειδικής Αγωγής. Σκοπός της εκδήλωσης  την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας, ήταν να  ευαισθητοποιήσει  παιδιά και εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα  των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να ενημερώσει για  το μεγαλείο της ψυχής τους μέσα από  την συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Τα παιδιά έμαθαν για τα 20 Παραολυμπιακά αγωνίσματα και τις ειδικές κατηγορίες  των αθλητών

DSC09077

που παίρνουν μέρος και βρήκαν ενδιαφέρον  τους τρόπους με τους οποίους αγωνίζονται τα  τυφλά, παραπληγικά και  τα άτομα με σύνδρομα και νοητική υστέρηση. Οι μαθητές  του σχολείου έκαναν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πολλές ερωτήσεις στις υπεύθυνες οι οποίες απάντησαν στις απορίες των μικρών και μεγάλων μαθητών. Στο τέλος της διοργάνωσης, αυτό που είδαμε στα μάτια όλων, είναι ο προβληματισμός για την θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία μας.

Το να γιορτάζουμε και να θυμόμαστε την ύπαρξη των χαρισματικών αυτών ατόμων μία φορά τον χρόνο δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ζουν ανάμεσα μας και δεν πρέπει να τους προσπερνάμε με αδιαφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση