Γνωριμία με ένα ζωγράφο

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, η Α’ τάξη του «Βαρνάλειου» 2ου Δ. Σχ. Ν. Αγχιάλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο» στο Βόλο.

Οι μικροί μαθητές του Α1 και Α2, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, κ. Αφροδίτη Τσιμπανάκου και κ. Αικατερίνη Γαλάνη, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κέντρου Τέχνης, να θαυμάσουν την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου κ. Πάνου Πλιάσσα, ο οποίος μας μίλησε προσωπικά για τα έργα του και την έκθεσή του με τίτλο «Inside Out», καθώς και να επισκεφθούν την έκθεση κούκλας και μαριονέτας, που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο.

Εντυπωσιάστηκαν από το χώρο, τα χρώματα, τις μαριονέτες, ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της χειροποίητης κούκλας και του παραμυθιού, και συμμετείχαν και στο σχετικό εργαστήρι.

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των υπευθύνων του εργαστηρίου, έφτιαξε ο κάθε μαθητής τη δική του κούκλα, με άχρηστα

 υλικά, και το χάρηκε πολύ.

Δόθηκαν και ονόματα στις κούκλες μας και πλέον ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι και να το παίξουμε με τους δικούς μας ήρωες, στους συμμαθητές μας!

 

Γράφει η μαθήτρια  της πρώτης τάξης Μπουρτζή Κωνσταντία

 Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 πήγαμε με το σχολείο στο Βόλο. Επισκεφτήκαμε έναν χώρο που είχε συλλογή από μαριονέτες. Μία κυρία μας έδωσε χαρτόνια και κηρομπογιές για να κάνουμε μαριονέτες. Μία άλλη κυρία μας έλεγε να κάνουμε τα σχήματα που χρειάζεται για να την φτιάξουμε. Όταν την φτιάξαμε την κόψαμε και μετά την ντύσαμε. Γύρω υπήρχαν πολλές κούκλες και μαριονέτες. Μερικοί βάτραχοι ήταν χάρτινοι, μερικές κούκλες ήταν αχυρένιες και μερικές ξύλινες. Στον κάτω όροφο είδαμε πίνακες ζωγραφικής. Τους είχαν φτιάξει με σπρέυ και πινέλα. Μου άρεσαν όλα αυτά και θέλω να ξαναπάω.

Τι λέτε; Έρχεστε κι εσείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση