Βραβεύτηκαν 15 μαθητές του 2ου Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου

Mια ιδιαίτερα σημαντική βράβευση πέτυχαν πρόσφατα 15 μαθητές του Βαρνάλειου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχίαλου.

Πιο συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κας Αφροδίτης Καραγεωργίου, κατόρθωσαν να διακριθούν στο διαγωνισμό που διοργανώνουν κάθε χρόνο, στα πλαίσια του εορτασμού της γιορτής της Γαλλοφωνίας , το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, για όλους τους μαθητές γαλλικών, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Στο φετινό διαγωνισμό οι νέοι γαλλόφωνοι κλήθηκαν να εμπνευστούν από 10 προτεινόμενες λέξεις, συνδέοντας τη θεματική με το θέμα του Οδυσσέα, να εκφράσουν τους εαυτούς τους και την εμπειρία τους καθώς ανακαλύπτουν τον κόσμο, να παίξoυν με τις λέξεις αλλά και με τις φιλοσοφικές έννοιες, αφήνοντας ελεύθερη τη δημιουργικότητα, την ποιητικότητα και την εφευρετικότητά τους.

Πάνω σε αυτές τις ιδέες, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχίαλου, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο Power Point στα γαλλικά, το οποίο και βραβεύτηκε: κεντρική ιδέα του συγκεκριμένου κειμένου είναι η στάση ζωής ενός αγωνιστή(του Οδυσσέα) και το κουράγιο που δίνει η ύπαρξή του σ’ ένα 12χρονο ελληνόπουλο του σήμερα, που, μετά την ονειρική συνάντηση μαζί του βλέπει τον κόσμο γύρω του με πιο αισιόδοξη ματιά.

Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, σε ειδική τελετή στα πλαίσια της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας. Η Εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 έως τις 20 Μαρτίου 2012.

ert.gr

Πηγή: http://almyrosinfo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση