Εκδηλώσεις στο «Βαρνάλειο» της Ν. Αγχιάλου

Το σχολείο συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι το σχολείο που ουσιαστικό ρόλο έχουν όλοι: οι γονείς ,οι ίδιοι οι μαθητές η τοπική αυτοδιοίκηση. Η νέα διοικητική δομή της χώρας αποτελεί τη βάση για μια νέα σχέση παιδείας και τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό των δραστηριοτήτων η διευθύντρια , Κατσαούνη Ευαγγελία με το σύλλογο διδ/ντων του 2ου Δημ. Σχολείου Ν. Αγχιάλου «ΒΑΡΝΑΛΕΙΟ» κάλεσαν, στις 9 Νοεμβρίου, την κ. Θεοδώρα Τζεράχογλου κλινική ψυχολόγο – δραματοθεραπεύτρια και δέχτηκε με χαρά να μιλήσει – συζητήσει με τους γονείς το θέμα «επικοινωνώ σημαίνει ακούω και όχι μόνο ακούγομαι». Το θέμα επιλέχτηκε μετά από συζήτηση με το Σύλλογο διδασκόντων, γιατί θεωρούμε ότι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο σημαντική όσο και η αναπνοή.

Η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλη. Η συζήτηση εξελίχθηκε ζωηρή και ενδιαφέρουσα. Οι γονείς αποχώρησαν ικανοποιημένοι, αλλά και προβληματισμένοι με το «συμπεριφέρεστε».

Επίσης, στις 14 Νοεμβρίου η κ. Σαμίου από τον Ερυθρό Σταυρό μίλησε στα παιδιά για τις «Πρώτες Βοήθειες». Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση ατυχημάτων. Η κ. Σαμίου βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί στις 16 Δεκεμβρίου, φέρνοντας μαζί της και την κούκλα (ομοίωμα ανθρωπίνου σώματος) για να δείξει στα παιδιά, αλλά και στους δασκάλους την ανάνηψη και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ευαγγελία Κατσαούνη

Πηγή: Ο Λαός του Αλμυρού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση