Εκπαιδευτικός περίπατος Στ2 τμήματος

Επιτέλους εκδρομή!!!

Την Παρασκευή  22  Οκτωβρίου, το Στ2 του Σχολείου μας πραγματοποίησε  εκπαιδευτικό περίπατο!

Πρώτος σταθμός…ήταν ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης μας. Αφορμή ήταν η α’ ενότητα της Γλώσσας  με τίτλο “Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα “.
Τα παιδιά έμαθαν την ιστορία του Σταθμού από το 1886 που μπήκε σε λειτουργία η γραμμή Ναύπλιο- Κόρινθος- Αθήνα  και ενημερώθηκαν για τη χρήση όχι μόνο του κεντρικού κτιρίου, αλλά και της μεγάλης αποθήκης, που σήμερα στεγάζει το “Μουσείο Παιδικής Ηλικίας” του ΠΛΙ. Εκτύπωση τους έκανε ο μεγάλος γερανός!!!

Δεύτερος σταθμός η Ακροναυπλία. Με αφορμή το μάθημα της ιστορίας «Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου από Οθωμανούς και Λατίνους»  , τα παιδιά έμαθαν για τη διαδοχική κατάκτηση του Ναυπλίου από Οθωμανούς και Λατίνους, φωτίζοντας έτσι την τοπική μας ιστορία. Κάθησαν  μέσα στο χώρο του Φράγκικου μαχαλά, δίπλα στο τείχος που τον χώριζε από τον ρωμέικο και οριοθέτησαν  τη βυζαντινή πόλη, το φράγκικο κομμάτι της πόλης, την επέκταση των τειχών από τους Φράγκους, ύστερα από τους Βενετούς  και αργότερα ξανά από τους Βενετούς. Μέτρησαν πόσα χρόνια τ’ Ανάπλι ήταν στην κατοχή των Λατίνων και των Τούρκων. Αποτέλεσμα;  Τ΄Ανάπλι έζησε μόνο 252  χρόνια σκλαβιά στους Τούρκους κι όχι 400!

Απόλαυση ήταν  η θέα της παλιάς πόλης από ψηλά!

Και τι ωραία, που τα βήματα της επιστροφής  οδηγήθηκαν  στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, εκεί που στήθηκαν τα εντυπωσιακά γλυπτά  με θέμα την Επανάσταση του ’21.  Όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητα απ’ τα μάτια των παιδιών, αλλά ζήτησαν να μείνουν λίγο για να τα δουν καλύτερα. Σε μια μοναδική κατάσταση αλληλεπίδρασης  σχολίαζαν, ρωτούσαν, έψαχναν, συσχέτιζαν !

Τελικά, η χαρά και η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη για τον δάσκαλο, παρά για τους μαθητές, όταν ένας μικρός, απλός, συνήθης περίπατος μέσα στην πόλη , γίνεται αφορμή να προσλάβουν οι μαθητές τόσα πολλά , όχι μόνο σε συναισθηματικό, αλλά και σε γνωστικό  επίπεδο .

Με την ευχή να συνεχιστεί ομαλά η σχολική χρονιά και να ακολουθήσουν κι άλλες, καλύτερες εμπειρίες!

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.