Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Εικόνα1

Γερμανικά, Γερμανία, Χαρτόνι, Σχολείο, Schultafel

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι στην Ευρώπη ως μητρική καθώς ομιλούνται στη Γερμανία ,στην Αυστρία,στο μεγαλύτερο μέρος της Ελβετίας καθώς και στο Λουξεμβούργο.

Η άποψη που επικρατεί ότι τα Γερμανικά είναι μία από τις δυσκολότερες γλώσσες είναι πλέον μύθος. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική γλώσσα, τόσο στη γραμματική και στη σύνταξη, όσο και στον τρόπο σκέψης και μια σύγκριση των γραμματικών των δύο γλωσσών αποδεικνύει οτι δομούνται και αναπτύσσονται με την ίδια περίπου λογική.

Για παράδειγμα υπάρχουν άρθρα , διαφορετικά γένη, και οι ίδιες ακριβώς πτώσεις στην κλίση των ουσιαστικών και επιθέτων. Υπάρχουν ,μάλιστα, πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις Ελληνικές και στις Γερμανικές λέξεις.

Επιπλέον, η Γερμανική είναι μια γλώσσα που δομείται με βάση αυστηρούς κανόνες με ελάχιστες εξαιρέσεις ,γεγονός που καθιστά εύκολη την εκμάθησή

Tα γερμανικά έχουν πλάκα

Άρα όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κανείς τόσο πιο εύκολη και διασκεδαστική θα κάνει την εκμάθηση της συγκεκριμένης ξένης γλώσσας.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία αρκετά σκληρή και με έλλειψη ευαισθησίας, γλώσσα. Ωστόσο, παραμένει η γλώσσα πολλών σπουδαίων φιλοσόφων και ανθρώπων του πνεύματος. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.

  • Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει αποκτώ εικόνα για τη ζωή, τις επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων στις γερμανόφωνες χώρες και την πολυπολιτισμική κοινωνία τους. Με τα γερμανικά αποκτά κανείς πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου
  • Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη Γερμανία για σπουδές καθώς το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι υψηλό. Επίσης στον εργασιακό χώρο αυξάνονται ολοένα οι θέσεις, κυρίως στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε επιχειρήσεις για τις οποίες εκτός από τα Αγγλικά θεωρούνται προσόν τα Γερμανικά.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Γερμανική είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) το Νοέμβριο το 22% των υποψηφίων επέλεξε να εξεταστεί στη Γερμανική Γλώσσα, ακολουθεί η Γαλλική Γλώσσα (12%) και έπονται η Ιταλική και η Ισπανική γλώσσα.
Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Εμμανουήλ Αγγελική

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.