Προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών /μαθητριών μς αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

 

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       ΝΑΥΠΛΙΟ  23-03-2020

     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                           Α.Π.: 168    

     ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α΄/ΘΜΙΑΣ & Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                                         

                                                                                                                                            ΠΡΟΣ     

 Ταχ. Δ/νση: Αδριανουπόλεως 14 και Θερμογιάννη                              

       Ναύπλιο  21100                                                                                Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και

 Τηλ.: 2752096065-66                                                                              Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

 Fax: 2752096067                                                                         

Πληροφ.: Μιχαλόπουλος Γεώργιος                                                                                 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

email: mail@kesy.arg.sch.gr

  1. Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου

  1.  Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας

Εκπαίδευσης Αργολίδας

3. Σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας

Εκπαίδευσης Αργολίδας (μέσω των

Διευθύνσεων Εκπαίδευσης)

 

Θέμα: Προτάσεις για την εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/μαθητριών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

 

Σχετ.: Α) Το υπ. αρ. 39317/ΓΔ419/03/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Β) Το υπ. αρ. 225520/03/2020 έγγραφο μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

 

  1. Το Κ.Ε.Σ.Υ. Αργολίδας λειτουργεί με ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στον αριθμό 2752096065 από τις 8:00 έως τις 14:00 κάθε εργάσιμης ημέρας, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται γονείς, κηδεμόνες ή μαθητές/τριες (εφόσον είναι ενήλικοι/ες), που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς το Κ.Ε.Σ.Υ. για πρώτη φορά, για να αναζητήσουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη ή συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Οδηγίες θα προσφέρουν εξειδικευμένα στελέχη του Κ.Ε.Σ.Υ., Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί. Οι προτάσεις θα αφορούν την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό (συναισθηματική ενδυνάμωση, προτάσεις για κάλυψη του χρόνου με δημιουργικές δραστηριότητες, εξειδικευμένες οδηγίες κατά περίπτωση).

 

Επιπλέον, οι γονείς, κηδεμόνες ή μαθητές/τριες θα μπορούν να απευθύνονται στο Κ.Ε.Σ.Υ. Αργολίδας και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης “mail@kesy.arg.sch.gr”. Το Κ.Ε.Σ.Υ. θα λαμβάνει τα μηνύματα και θα επικοινωνεί με τον/την αποστολέα ώστε να παράσχουν την κατάλληλη υποστήριξη αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά ή με τηλεφωνική βοήθεια.  Μέσω skype δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υποστήριξη λόγω έλλειψης της ανάλογης υλικοτεχνικής υποδομής.

 

  1. Έχει συνεργασία και επικοινωνία με τους/τις διευθυντές/ντριες των ΣΜΕΑΕ προκειμένου να γίνει συντονισμός του προσωπικού των ΕΔΕΑΥ, για να παράσχουν τις αντίστοιχες εξ αποστάσεως υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνης τους.

 

  1. Για την εξ αποστάσεως συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη γονέων και μαθητών που θα παρασχεθεί από το ΚΕΣΥ Αργολίδας θα ενημερωθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όλες οι σχολικές μονάδες ευθύνης τους.

 

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Σ.Υ.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Κατηγορίες: Εξ αποστάσεως. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.