Διήμερο εκδηλώσεων – Αφιέρωμα στην Μικρασιατική Καταστροφή

H DESPINA TOU KANENOU Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής προγραμματίζουν διήμερο εκδηλώσεων στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, αφιερωμένων στο γεγονός αυτό που αποτελεί μια τομή στην μακραίωνη ιστορία του έθνους μας.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στον Ιερό Ναό και εν συνεχεία ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του ομώνυμου Ναού αφιερωμένη στη Σμύρνη ως της πόλης – συμβόλου τόσο της ιστορικής και πολιτισμικής παρουσίας του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία όσο και του βίαιου ξεριζωμού με θέμα: ” Η Σμύρνη ως πολιτισμικό σύμβολο του Ελληνισμού”. και ομιλητή τον κ. Αρχοντάκη Γεώργιο, Πρόεδρο της Ένωσης Σμυρναίων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι»  με Μικρασιατικά τραγούδια σε διδασκαλία και διεύθυνση του κ.Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση ” Η Δέσποινα του …κανενού” .

IMG 4480 IMG 4481 IMG 4731

Κατηγορίες: ΝΕΑ. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.