Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +  με θέμα: “Διαχειριζόμαστε την ποικιλομορφία στην τάξη, συμβάλλουμε στη συνοχή της Ευρώπης!”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου  2021 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης η  κινητικότητα πέντε εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+  με τίτλο: «Διαχειριζόμαστε την ποικιλομορφία στην τάξη, συμβάλλουμε στη συνοχή της Ευρώπης» με κωδικό: 2020-1-EL01-KA101-078227.

Το  ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε με την επιλογή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+, αφού εγκρίθηκε η αίτησή μας.  Συμμετείχαμε  πέντε  εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ( Κατσαλούλη Κωνσταντία, Κονίδα Αικατερίνη, Κόντα Βασιλική, Μπακάλη Στυλιανή και Σοφοκλέους Στέλλα)  στη Φλωρεντία της Ιταλίας με  σκοπό την παρακολούθηση δύο  επιμορφωτικών σεμιναρίων  με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων μας σε θέματα διαχείρισης μιας πολυπολιτισμικής τάξης.

Από τη συμμετοχή μας  στα σεμινάρια/εργαστήρια αυτά αποκομίσαμε την αναγκαιότητα και την αξία υιοθέτησης της ισότιμης πρόσβασης στο πρόγραμμα σπουδών  όλων των μαθητών, καλλιεργώντας τις δημοκρατικές αξίες, τις δεξιότητες της  συναισθηματικής και της κοινωνικής νοημοσύνης και εφαρμόζοντας πρακτικές ευαισθητοποίησης και πρόληψης φαινομένων επιθετικότητας και πρόληψης του εκφοβισμού.

Η  ομάδα μας  έδωσε μία πλήρη εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού μας συστήματος, ενώ μέσα από ένα βίντεο που είχε επιμεληθεί, παρουσίασε τόσο τα  αξιοθέατα του τόπου μας, όσο και  το σχολείο μας (τους χώρους και τις δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου).

Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής επιμόρφωσης   είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με εκπαιδευτικούς  άλλων χωρών και να δουλέψουμε συνεργατικά, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα θέματα της διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Πέραν των εκπαιδευτικών δράσεων, το πρόγραμμα περιλάμβανε και μια σειρά πολιτιστικών επισκέψεων και περιηγήσεων στην πόλη της Φλωρεντίας και της ευρύτερης περιοχής.

Συζητήσαμε ως ομάδα  τρόπους διάχυσης του προγράμματος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς  και σχεδιάσαμε τις επόμενες δράσεις μας

Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι μας  έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε  μια μοναδική εμπειρία σε ένα διαφορετικό, πολυπολιτισμικό σχολικό πλαίσιο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και σε άλλους τομείς, πέρα από αυτούς του προγράμματος. Βελτιώσαμε  τις γλωσσικές  δεξιότητες, ξεκινήσαμε δυνατές φιλίες και δημιουργήσαμε  γέφυρες επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες.

Όλοι μας επιστρέψαμε με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, γεμάτοι νέες πληροφορίες και ιδέες, προσβλέποντας στην καλλιέργεια αποδοχής της διαφορετικότητας την αλλαγή του σχολικού κλίματος και κουλτούρας και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Δημοσιεύθηκε στην AAA!!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση