Συμμετοχή του σχολείου μας στις δράσεις του Κ.Π.Ε. Ν. Κίου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης, ουρανός και κείμενο που λέει "<<Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του-τόπου μου>> Φίχτια Άγ.Προκόπιος Άργος Λάλουκας Κεφαλάρι Ναύπλιο Κρανίδι"

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Νέας  Κίου διοργάνωσε δράση με τίτλο:

«Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου»

Η δράση απευθύνθηκε   σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και  έγινε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές  να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι  μαθητές του 2ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, συμμετείχαν με δύο δράσεις.

Η  πρώτη δράση ήταν η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο: «Ελευθερία 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

και η δεύτερη δράση ήταν η δημιουργία μια εφημερίδας σε ηλεκτρονική, αλλά και σε έντυπη μορφή με θέματα που αντλούνται από την τοπική ιστορία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Τίτλος της : «200 χρόνια Ελευθερία».

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.