Επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων

 

Αγαπητοί γονείς

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021. Επιστρέφουμε όλοι με τις γνωστές προϋποθέσεις ασφάλειας και προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων από τον covid-19.

Για τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας  & διαλείμματα εκτός από την ώρα της Φυσικής αγωγής και την ώρα της σίτισης ). Φυσικά θα υπάρχουν κατά την ώρα του μαθήματος διαλείμματα μάσκας και εξυπακούεται ότι θα γίνει επανεκπαίδευση των μαθητών στη σωστή χρήση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης οι μαθητές θα έχουν 1 εφεδρική μάσκα στη τσάντα τους. Άλλη μία μάσκα θα λάβουν οι μαθητές με τον ερχομό τους στο σχολείο, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το  σχολείο  είναι «εξοπλισμένο» με αντισηπτικά, θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης (μετώπου) και μάσκες. Τηρείται ο σχολαστικός καθαρισμός με απολυμαντικά  και ο  αερισμός των σχολικών αιθουσών τόσο στα διαλείμματα όσο και σε κάποια διαστήματα κατά τις διδακτικές ώρες.

Από τη πρώτη ημέρα θα λειτουργήσει το κυλικείο του σχολείου μας με τα ειδικά μέτρα προστασίας , που  ισχύουν για τα κυλικεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, τηρείται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων. Οι μικρές τάξεις Α΄, Β΄& Γ΄ θα προσέρχονται στο σχολείο μας στις 8:00΄ – 8:10΄ και θα αποχωρούν από αυτό στις 13:05΄, ενώ οι τάξεις: Δ΄, Ε΄, & ΣΤ΄ θα προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10΄ – 8:20΄ και θα αποχωρούν στις 13:15΄.

Ακόμη, στο σχολείο μας  διαθέτουμε περισσότερες της μιας εισόδου, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μας για την είσοδό τους στο σχολείο ή την έξοδό τους από αυτό.

Η παραμονή των μαθητών στα διαλείμματα θα γίνεται στις γνωστές προκαθορισμένες θέσεις για κάθε τμήμα σε μεγάλη απόσταση από το άλλο και με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Τα διαλείμματα των μικρότερων τάξεων (Α΄, Β΄& Γ΄) θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες από τα διαλείμματα των τάξεων Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄.

Θα σας παρακαλούσαμε να μη συνωστίζεστε το πρωί και το μεσημέρι έξω από το σχολείο και όταν παραδίδετε  ή  παραλαμβάνετε τα παιδιά σας να φροντίσετε να στέκεστε έξω από την οριοθετημένη αυλή του σχολείου.

Οποιαδήποτε επικοινωνία με το σχολείο θα γίνεται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά μέσω email ή κατόπιν ραντεβού κι η εξυπηρέτησή σας όπως πάντα θα είναι άμεση.

Θα δοθούν σε όλους τους μαθητές νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για τη προσέλευσή τους στο σχολείο.

Με πολλή προσοχή και υπομονή από τους εκπαιδευτικούς και από εσάς τους γονείς ελπίζουμε να καταφέρουμε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών και όλων μας.

Καλό ξεκίνημα!

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.