2 Απριλίου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας δύο συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Η κ. Θάλεια Αντωνιάδου και η  κ. Χάρις Τσεκούρα. Και οι δυο διάβασαν παραμύθια στους μαθητές της Δ΄ και της Α΄ τάξης και εξήγησαν πως γράφεται και εικονογραφείται ένα παιδικό βιβλίο.

Τα παραμύθια είναι εργαλείο για να κατανοήσουν τα παιδιά καλύτερα την πραγματικότητα. Με τη βοήθεια της φαντασίας αλλά και των εικόνων ενός παραμυθιού μπορούν να γνωρίσουν ευκολότερα τον κόσμο και τις αξίες του.

H συγγραφέας κ. Θάλεια Αντωνιάδου μίλησε στα παιδιά του Δ1 και Δ2 τμήματος για το πώς γεννιέται η ιδέα να γράψουν ένα βιβλίο καθώς και τα στάδια συγγραφής ενός βιβλίου.

Η συγγραφέας και εικονογράφος Χάρις Τσεκούρα διάβασε στους μαθητές της Α΄ τάξης το παραμύθι «Η Αργυρώ με το κόκκινο φτερό». Η Αργυρώ, ένα μικρό κοριτσάκι, με την αισιοδοξία της προτείνει ωραίες «συνταγές χαράς», μια φωτεινή λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους μεγάλους.

«Συνταγές χαράς» έφτιαξαν και οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης και τις εικονογράφησαν με τη βοήθεια της συγγραφέα και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Συνταγές της χαράς των μαθητών της Α΄ τάξης

Υλικά

  • 100 ευγενικές πράξεις
  • 9 δάκρυα χαράς
  • 8 βόλτες στην εξοχή
  • Φαντασία που φουσκώνει μόνη της ( όσο πάρει)

 

Εκτέλεση

Πρώτα ρίχνουμε τις βόλτες στην εξοχή, μετά βάζουμε τη φαντασία που φουσκώνει μόνη της. Ύστερα φέρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε τις 100 ευγενικές πράξεις. Μετά ρίχνουμε τα δάκρυα χαράς. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και γίνονται μια υπέροχη μέρα!!!

Ευχαριστούμε και τις δυο συγγραφείς για τις όμορφες στιγμές που χάρισαν σε εμάς και στους μαθητές μας.

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.