Ασκήσεις καλοκαιριού για Α΄ Τάξη

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger TricksΥλικό για την Α’ τάξη – ΓλωσσαΜαθαίνω την αλφαβήτα

Εδώ μπορείς να βλέπεις τα γράμματα της αλφαβήτας και να ακούς πώς προφέρονται. Στη συνέχεια παρακολουθείς προσεκτικά πώς γράφονται, δηλ. από πού αρχίζουμε να γράφουμε μια γραμμούλα, ποια θα μπει πρώτη και ποια δεύτερη, πώς φτιάχνουμε τα στρόγγυλα σημεία κτλ. 

Διάλεξε το γράμμα που θέλεις με το ποντίκι και άκουσέ το πώς λέγεται. Δεν μπορεί να κάνεις κάτι σ’ αυτό το πρόγραμμα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ να γράψεις τα γράμματα στο τετράδιό σου με τον ίδιο τρόπο που σου δείχνει το πρόγραμμα.

Παιχνίδι με τα γράμματα

Σ’ αυτό το πρόγραμμα μπορείς να πάρεις το μικρό γράμμα από τη μέση της σελίδας και να το ταιριάξεις στο κεφαλαίο που είναι στις άκρες της σελίδας. Μπορεί όμως να είναι και ανάποδα, δηλ να πάρεις το κεφαλαίο γράμμα από τη μέση και να το ταιριάξεις στο μικρό στην άκρη. Αυτό λέγεται αντιστοίχιση.



Δεν μπορείς να κάνεις λάθος γιατί αν βάλεις ένα γράμμα σε λάθος θέση, αυτό γυρίζει ξανά στη μέση της σελίδας.

Αναγραμματισμός (σχημάτισε τη λέξη)

Από τα γράμματα που δίνονται, προσπαθήστε να σχηματίσετε τη λέξη. Πάρτε τα γράμματα με το ποντίκι και βάλτε τα στη σωστή σειρά μέσα στα κουτάκια τους.



Αν κάνετε λάθος, το γράμμα γυρίζει πάλι στη θέση του.

Σημ. Για να τρέξετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να αποθηκέυσετε το αρχείο στο δίσκο σας να το αποσυμπιέσετε και μετά να τρέξετε το πρόγραμμα που περιέχει.

Η απόστροφος

Πότε μπαίνει η απόστροφος; Δείτε σε μια απλή αλλά ευχάριστη παρουσίαση την απόστροφο να μπαίνει στη θέση που πρέπει και θα καταλάβετε το γιατί.

Τονίζω σωστά το που και το πως

Πότε μπαίνει τόνος στο που και στο πως;  Δείτε σε μια απλή αλλά ευχάριστη παρουσίαση τον τόνο να κινείται και να μπαίνει πάνω στις λεξεις όταν χρειάζεται.

Η αλφαβήτα με καρτέλες

Όλα τα γράμματα της αλφαβήτας αλλά και δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα με εικονες. Πατήστε F5 και με κλικ αλλάζετε καρτέλες (όπως σε όλες τις παρουσιάσεις).


Υλικό για την Α’ τάξη – Μαθηματικά

Μαθαίνω πρόσθεση (υπέρβαση της δεκάδας)

Τα περισσότερα παιδάκια τα καταφέρνουν αρκετά καλά με τις πράξεις που φτάνουν μέχρι το 10. Αρκετά όμως δυσκολεύονται από εκεί και πέρα.
Πώς θα μάθουμε να υπολογίζουμε εύκολα όταν μια πρόσθεση ξεπερνάει το 10;



Παρακολουθήστε τα δύο παραδείγματα και θα καταλάβετε. Εδώ δεν υπάρχει κάτι για να κάνετε εσείς αλλά μόλις καταλάβετε πώς γίνεται στα δύο αυτά παραδείγματα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με άλλους αριθμούς.

Πρόσθεση με υπέρβαση της δεκάδας

Κάνε προσθέσεις που ξεπερνούν το 10. Πρώτα θα προσθέσεις το κομμάτι του αριθμού που φτάνει στο 10 και μετά το υπόλοιπο. Μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, διάλεξε με κλικ π.χ. το “Κλασική διάταξη άσκησης” και στο νέο παράθυρο κάνε κλικ στο “Αρχή” για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα “Έλεγχος” για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς “Επιστροφή” και “Τέλος”.


Προσθέσεις με άθροισμα 10

Βρες τον αριθμμό που χριεάζεται για να φτάσεις στο 10. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, κάνε κλι στο “Αρχή” και μετά στο “Νέα προσπάθεια” για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα “Έλεγχος” για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς “Επιστροφή” και “Τέλος”.

Αφαίρεση με μειωτέο το 10

Κάνε εξάσκηση στην αφαίρεση βγάζοντας αριθμούς από το 10.
Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, κάνε κλι στο “Αρχή” και μετά στο “Νέα προσπάθεια” για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα “Έλεγχος” για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς “Επιστροφή” και “Τέλος”.


 Αφαίρεση με στάση στο 10 (αφαιρέσεις ως το 20)

Κάνε εξάσκηση στην αφαίρεση μέχρι το 20. Θα  προσπαθείς πάντα να κατέβεις πρώτα μέχρι το 10 και μετά να αφαιρέσεις το υπόλοοιπο μέρος του αριθμού.
Μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, διάλεξε με κλικ π.χ. το “Κλασική διάταξη άσκησης” και στο νέο παράθυρο κάνε κλικ στο “Αρχή” για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα “Έλεγχος” για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς “Επιστροφή” και “Τέλος”.


Ο Γραφούλης και η Γραφούλα στην Πρώτη Τάξη

Μαθηματικά με ένα κλικ!

Κατηγορίες: Α' τάξη, ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Ασκήσεις καλοκαιριού για Α΄ Τάξη

  1. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Τα σχόλια έχουν κλείσει.