eTwinning

Φέτος, στο μάθημα των Αγγλικών, το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση etwinning για πρώτη φορά. Το etwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω της δικτυακής πύλης του etwinning, που είναι ο χώρος εργασίας της δράσης, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων θα συνεργαστούμε με μαθητές σχολείων από 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο τίτλος της εργασίας μας είναι “Where do you come from?” (“Από πού είσαι;”) Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία πρώτον  να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά ως  μέσο επικοινωνίας  και δεύτερον  να μάθουν στοιχεία για τις συνεργαζόμενες  χώρες μέσω συνομηλίκων τους. Θα ασχοληθούμε με τις εξής ενότητες: « Το σχολείο μας», « Η πόλη μας», «Η περιοχή μας», «Η χώρα μας» και κάποια από τα έθιμά μας. Θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, θα διοργανώσουμε έκθεση με τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κάθε συνεργαζόμενη χώρα. Τα  ίδιο θα κάνουν και οι άλλες χώρες.

Πληροφορίες  για το etwinning  υπάρχουν στο διαδίκτυο στο www.etwinning.net  και  στο Facebook  στη σελίδα Hellenic eTwinning της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης.

 

Κατηγορίες: Δ' τάξη, Ε' τάξη, Ξένες Γλώσσες, ΣΤ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.