Δράση ΤΕACHERS4EUROPE

cloud

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «The European Union countries and its symbols (“ Oι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σύμβολά της»).Το έργο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης Τ4Ε στο μάθημα των Αγγλικών στα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας. Και τόσο οι μαθητές όσο και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός απολαύσαμε την υλοποίησή του.

Μάθαμε λοιπόν τις 28 χώρες της ΕΕ όπως και τα τέσσερα σύμβολά της: τη σημαία, τον ύμνο, την ημέρα της Ευρώπης ( 9 Μαΐου ), και το σύνθημά τηςUnited in Diversity” ( “Ενωμένοι στην Πολυμορφία”).

Περιηγηθήκαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ, europa.eu, φτιάξαμε ψηφιακό  εννοιολογικό χάρτη με τα ονόματα των χωρών στα Αγγλικά και χρωματίσαμε τις χώρες της ΕΕ στο χάρτη της Ευρώπης. Ζωγραφίσαμε τη σημαία και επιλέξαμε την καλύτερα χρωματισμένη. Ακούσαμε τον ύμνο  live, συζητήσαμε για την ιστορία της ΕΕ και δουλέψαμε όλοι μαζί για μια αφίσα-κολλάζ με το σύνθημα “United in Diversity”, δραστηριότητα που μας άρεσε ιδιαίτερα. Τέλος δημιουργήσαμε το δικό μας ψηφιακό quiz πάνω σε αυτά που μάθαμε και το παίξαμε.

Φυσικά, μάθαμε πολλές σχετικές λέξεις στα Αγγλικά!  Μπορείτε να δείτε μέρος των εργασιών μας.VLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310WVLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310W

Δημοσιεύθηκε στην AAA!!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΤΗ - ΣΤ΄ΤΑΞΗ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση