Εκδρομή στην Αθήνα

Στις 12 Ιανουαρίου το σχολείο μας  πραγματοποίησε μία εκδρομή στην Αθήνα και σχεδόν όλοι οι μαθητές της έκτης πήραν μέρος. Επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και τη Βουλή των Ελλήνων.

SAM_4935Η εκδρομή είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα,  να μάθουμε τον αρχαίο πολιτισμό μας , να θαυμάσουμε την πανέμορφη Ακρόπολη και το Μουσείο της και να γνωρίσουμε από κοντά το κτήριο όπου στεγάζεται η Δημοκρατία της χώρας μας.

Δυστυχώς επισκεφτήκαμε τον βράχο της Ακρόπολης για λίγη ώρα, αφού ο καιρός δεν ήταν SAM_4941κατάλληλος. Έπειτα πήγαμε στο καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης. Εντυπωσιαστήκαμε πολύ από και τις αρχαϊκές κόρες και κούρους με τον ελαφρύ βηματισμό και την ομορφιά τους. Νιώσαμε περηφάνια αντικρίζοντας τις πανέμορφες Καρυάτιδες που έστεκαν επιβλητικές και αυστηρές , τα γλυπτά του Παρθενώνα, τη ζωφόρο με την πομπή της μεγάλης γιορτής των Αθηναίων τα Παναθήναια, τις μετώπες με θέματα παρμένα από SAM_4938τη μυθολογία και τα δύο αετώματα με παραστάσεις τη γέννηση της θεάς Αθηνάς στο ανατολικό και στο δυτικό αέτωμα τη διαμάχη Αθηνάς και Ποσειδώνα για την προστασία της Αθήνας.

Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή παύση για φαγητό στην Πλάκα και συνεχίσαμε στη Βουλή. Εκεί στην αρχή  είδαμε δύο βίντεο. Το πρώτο ήταν σχετικό SAM_4964με την ιστορία του κτηρίου και το δεύτερο σχετικό με τους χώρους του. Παίξαμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων χωρισμένοι σε ομάδες και  στη συνέχεια ανεβήκαμε μια εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα και οδηγηθήκαμε σε μια αίθουσα που ονομάζεται «αίθουσα Ε. Βενιζέλου». Εκεί ακούσαμε  για τη μεταπολίτευση. Η αίθουσα  ήταν γεμάτη με προθήκες, οι οποίες είχαν έγγραφα από την Χούντα του 1967 έως την Πρωθυπουργία του SAM_4951Α. Παπανδρέου. Έπειτα πήγαμε στην αίθουσα της ολομέλειας και καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών. Εκεί μας εξήγησαν πως λειτουργεί η ολομέλεια. Νιώσαμε για λίγο τη χλιδή και την επισημότητα που αρμόζει στον χώρο αυτό.

Αυτή η εκδρομή ήταν η ωραιότερη της σχολικής μας ζωής.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης !

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021, ΣΤ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.