Πώς γεννιέται ένα βιβλίο… από το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη

Σε συνεργασία με την κ. Ιωάννα Κυρίτση. Δ΄ Δημοτικού.

Η δημιουργία ενός βιβλίου πάντα μάγευε και εξακολουθεί να μαγεύει τους μικρούς μας φίλους, έτσι μάγεψε και τα παιδιά του  Δ1΄ και Δ3΄τμήματος του Σχολείου μας ,που επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη Παλαμήδης και έμαθαν πως γεννιέται ένα βιβλίο από την συγγραφέα Ιωάννα Κυρίτση . Η ανάλυση της πορείας από τη γέννησή του έως τη στιγμή που φτάνει στα χέρια των παιδιών, φέρνει την εξοικείωση και ταυτόχρονα τον απαιτούμενο σεβασμό στη σχέση βιβλίου-παιδιού.

ΚΥΡΙΤΣΗ-ΤΖΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών της Αθήνας. Ύστερα από τη διετή μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών δούλεψε ως μέλος της παιδαγωγικής ομάδας στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Ο.Μ.Ε.Ρ. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής). Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Τέσσερις Συνταγές Γεμάτες Μάγια» κυκλοφόρησε κι αυτό από τα «Ελληνικά Γράμματα».

Το βιβλίο « Η  ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ» εκδ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, επιλέχθηκε από την ομάδα συγγραφής σχολικών βιβλίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υπάρχει σαν ανάγνωσμα στο βιβλίο ΓΛΩΣΣΑΣ τεύχος Β της Τετάρτης Δημοτικού. Το ίδιο βιβλίο, μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα Κορεάτικα.

Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη – Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα… Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε. Τι θα κάνει τώρα; Ποιος θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;

Ακούστε το ΕΔΩ

Κατηγορίες: Δ' τάξη, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Πώς γεννιέται ένα βιβλίο… από το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη

  1. Η συνεργασία μου με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των Δ1-Δ2-Δ3 τάξεων στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, ήταν απολαυστική. Εύχομαι και σεις παιδιά να την εισπράξατε σαν μια δημιουργική εμπειρία. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.