Το παραμύθι μας – Τμήμα Α2

Η Πριγκίπισσα της Ονειροχώρας

Μια φορά κι έναν καιρό σ΄ ένα γυάλινο παλάτι ζούσε μια όμορφη μικρή πριγκίπισσα.

Αυτή η πριγκίπισσα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί ποτέ. Ένιωθε πάντα κουρασμένη και εξαντλημένη. Στεναχωριόταν πολύ  γιατί δεν μπορούσε να ονειρευτεί.

Κάθε βράδυ στριφογύριζε απογοητευμένη στους διαδρόμους του παλατιού. Ύστερα έβγαινε στο μπαλκόνι και κοιτούσε τα αστέρια. Κάθε φορά που έπεφτε ένα αστέρι έκανε μια ευχή. Ευχόταν να μπορέσει να κοιμηθεί και να ονειρευτεί.

Στο απέραντο δάσος , στην άλλη άκρη της χώρας απέναντι από το συννεφένιο βουνό ήταν το παλάτι του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ένα βράδυ καθώς κοιμόταν ο πρίγκιπας ονειρεύτηκε μια πριγκίπισσα που καθόταν λυπημένη σ’ ένα μπαλκόνι . Ήταν σαν να του ζητούσε να τη βοηθήσει.

Την άλλη μέρα πήρε το άλογο του και ξεκίνησε να ψάξει όλο τον κόσμο ώσπου να τη βρει. Το δάσος ήταν πυκνό και απέραντο. Ο πρίγκιπας είχε περπατήσει πολύ και είχε αρχίσει να απογοητεύεται. Ξαφνικά το άλογο τρόμαξε από μια παράξενη αλεπού. Έτρεξε γρήγορα, βρέθηκε μπροστά σε μια σπηλιά.

Το άλογο με τον πρίγκιπα ακολούθησε το σκοτεινό τούνελ και έφτασαν σ’ ένα παραμυθένιο ξύλινο σπιτάκι. Χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξε η κοκκινοσκουφίτσα . Πέρασαν μέσα και βρήκαν τον Πινόκιο, τη Χιονάτη, τους νάνους, τη γιαγιά, τον καλό τον λύκο να τρώνε όλοι μαζί. Τους είχε προσκαλέσει ο Τσεπέτο για να γιορτάσουν τα πρώτα γενέθλια του Πινόκιο. Ο πρίγκιπας ζήτησε τη βοήθειά τους για να βρει το παλάτι της πριγκίπισσάς του.

Όλοι ήξεραν που ήταν κρυμμένο το παλάτι . Πρόθυμα ξεκίνησαν μαζί με τον πρίγκιπα για να πάνε εκεί.. Πέρασαν από σπηλιές, ποτάμια, σκοτεινούς δρόμους, ώσπου έφτασαν σ΄ ένα λαμπερό γυάλινο πύργο.

Η πριγκίπισσα ήταν στο μπαλκόνι της. Ο πρίγκιπας ανέβηκε τρέχοντας την αγκάλιασε και της τραγούδησε έναν όμορφο σκοπό. Εκείνη κοιμήθηκε γλυκά.

Όταν ξύπνησε, οι ήρωες των παραμυθιών είχαν ετοιμάσει τις προσκλήσεις των γάμων και είχαν κάνει τις ετοιμασίες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ


Στις 15 του μήνα Ονειρεμένου στις 7:00 μ.μ. στο παλάτι του πρίγκιπα Φιλίππου , θα γίνει ο γάμος με την πριγκίπισσα.

Η Διεύθυνση είναι : Οδός Ευτυχίας 32 στην Ονειροχώρα

Σας περιμένουμε όλους .

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα.

και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Κατηγορίες: Α' τάξη, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.