Μουσικά όργανα

Μέσα στην ύλη της Ε’ Δημοτικού, τόσο στο μάθημα της Γλώσσας όσο και στο μάθημα της Φυσικής, υπάρχει μία υποενότητα που συνήθως οι τάξεις δεν της αποδίδουν την σημασία που της αρμόζει, γιατί στο μεν πρώτο μάθημα “χανόμαστε” στο πλήθος των γραμματικών φαινομένων στο δε δεύτερο έχουμε να αναλύσουμε τόσες πολλές επιστημονικές έννοιες που χάνουμε την ουσία.

Το μάθημα αυτό είναι “Τα μουσικά Όργανα” και δυστυχώς το μόνο που δεν προσεγγίζουμε είναι ο πρώτος όρος, αυτός της Μουσικής.

Προκειμένου να μην συμβεί αυτό και στη δική μας τάξη προσπαθήσαμε να βρούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μουσικών οργάνων, αρμονίας, μουσικής που να δείχνει και να δίνει την ουσία του μαθήματος, το πραγματικό νόημά του.

Το Παράδειγμα που θα παρουσιάσουμε, κατά τη γνώμη μας και το προσωπικό μας γούστο, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο…. Άλλωστε ποιο παράδειγμα θα ήταν καλύτερο από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης;!!!

Παρακολουθήστε λοιπόν το “The Blue Danude” και εστιάστε μόνο στη μουσική, το λυρισμό, την αρμονία και φυσικά στο χορό, το χορό, το χορό που έχουμε όλοι εγκαταλείψει, παραμελήσει  στη ζωή μας….

Απολαύστε:

 

Κατηγορίες: Βίντεο-Ταινίες, Ε' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

4 Responses to Μουσικά όργανα

  1. Ο/Η Εβα Γεωργαντα λέει:

    εχετε δικιο…..

  2. Ο/Η μαριoς γκατζιoς λέει:

    συμφωνω τo oργανo πoυ παιζω ειναι η κιθαρα.Ειναι εγχoρδo oργανo και κατα την πρoσωπικη μoυ απoψη βγαζει υπερoχo ηχo.Πoλλα παιδια στo μαθημα της μoυσικης χαζευoυν.Λαθoς,ενα απo τα μεγαλυτερα σφαλματα των παιδιων ειναι αυτo.Η μoυσικη ειναι τεχνη.

  3. Ο/Η Εβα Γεωργαντα λέει:

    ΜΑΡΙΕ εχεις δικιο….Στο μαθημα της μουσικης ΓΙΝΟΝΤΑΙ….ΑΝΤΕ ΜΗ ΠΩ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….Τα παιδια χαζευουν,φωναζουν,οσο και να φωναζει η κυρια δεν κανουν υσηχια…Καθονται οπου να ‘ναι τρεχουν μες στην ταξη καποιοι μαθητες θελουν να μαθουν για τη μουσικη….Εγω μπορει να παιζω (κατα καποιον τροπο μαθαινω μονη μου)
    Ντραμς το οποιο ειναι ενα οργανο ρυθμου και τωρα η κυρια μας μαθαινει ρυθμο…Εγω κανω αγωνα για να ακουσω τη λεει η κυρια….ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! (Συγνωμη αν ηταν προσβλητικο το σχολιο….ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΑ!)

  4. Σωστά.Και θέλω να προσθέσω πως κάπιοι κάνουν μεγάλο αγώνα για να μπούν σε ωδεία(εξετάσεις κλπ)

Τα σχόλια έχουν κλείσει.