2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου – Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών

Με κεντρικό σύνθημα Εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου! η Ε’ τάξη του Δημοτικού μας σχολείου απάντησε στο κάλεσμα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

sxyp12up

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών για τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Οι μαθητές μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και συζήτηση είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά προβλέπονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφή, την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση).

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν, προβληματίστηκαν, έμαθαν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν κάποια άλλα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και βοήθησαν -προσφέροντας το ποσό των 80 ευρώ- κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» έχει αξιολογηθεί από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού που εδρεύει στη Γενεύη ως το καλύτερο που γίνεται στη χώρα μας για την προώθηση και ευρεία διάχυση του περιεχομένου της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Κατηγορίες: Δράσεις, Ε' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.