Μια πασχαλινή ιστορία

Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, έφεραν στον Ιησού ένα γαϊδουράκι… Το γαϊδουράκι Τον κουβάλησε στη ράχη του ως τα Ιεροσόλυμα και κοντά του παρακολουθεί τον Μυστικό Δείπνο, βλέπει τον Ιησού να οδηγείται στον Πιλάτο, είναι εκεί όταν ο Ιησούς σταυρώνεται και συμμετέχει στη χαρά που φέρνει η Ανάστασή Του.

Η θαυμαστή ιστορία των Παθών του Ιησού, της Σταύρωσης και της Ανάστασης, περιγράφεται με απλά λόγια και μέσα από τις πανέμορφες εικόνες του Brian Wildsmith, στο βιβλίο «Μια Πασχαλινή ιστορία» (για παιδιά από 4 ετών).

Ο Brian Wildsmith, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου «Μια Πασχαλινή ιστορία», γεννήθηκε το 1930 σε ένα μικρό χωριό ανθρακωρύχων, στη Νότια Αγγλία. Σπούδασε Καλές Τέχνες, αφιερώθηκε στη ζωγραφική και, ως δημιουργός, ήταν από τους πρώτους που καθιέρωσαν την εκτενή εικονογράφηση στα παιδικά βιβλία.

Στις εικόνες του το χρώμα συχνά ξεφεύγει από τα περιγράμματα, δίνοντας μια ελευθερία που προκαλεί σχεδόν τα παιδιά να τον ακολουθήσουν σε νέους δρόμους με οδηγό τη φαντασία τους. «Πιστεύω πως τα όμορφα, καλότεχνα εικονογραφημένα βιβλία είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη που σχετίζεται με την ευρύτερη αισθητική αγωγή ενός παιδιού», αναφέρει ο ίδιος. «Η εκτίμηση του ωραίου μαθαίνεται νωρίς και θα αποφέρει καρπούς αργότερα, στην ενήλικη ζωή»

Κάθε Πάσχα, που ξαναθυμόμαστε αυτά τα γεγονότα, η μαγευτική νέα εκδοχή του Brian Wildsmith είναι ο ιδανικός τρόπος για να διηγηθούμε στα παιδιά τι έγινε από την Κυριακή των Βαϊων ως την Ανάληψη του Ιησού.

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Κατηγορίες: Ποίηση-Λογοτεχνία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.