Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.1/ 117585 /Δ5/20/9/2021 του Υπουργείου Παιδεία και Θρησκευμάτων, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Στη σχολική μας μονάδα οι δράσεις και οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών που έχουν προσκομίσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, όπως σε κάθε σχολική μονάδα έτσι και στο σχολείο μας, η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Συγκεκριμένα, η ημέρα αθλητισμού θα περιλαμβάνει σκυταλοδρομία για τη Γ και Δ τάξη, αγώνα μπάσκετ για την Ε και την ΣΤ τάξη και αθλητικά παιχνίδια για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων του σχολείου μας.

Κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των δράσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα οριζόμενα μέτρα πρόληψης όπως αναφέρονται σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.