Του  κόσμου  το  ψωμί

 

Μια ολόκληρη  ενότητα  στο  βιβλίο  της  Γλώσσας  της  Γ΄  Δημοτικού  είναι  αφιερωμένη  στο  ψωμί, στο  πολύτιμο για  όλους   ψωμάκι  .

Αφού  κάναμε  τα  μαθήματα  , εξηγήσαμε  πώς  φτάναμε  στο  ψωμί τα  παλιά  χρόνια  και  πώς  τώρα  , τη  διατροφική  του  αξία  και  άλλα  πολλά  που  μας  έβαλαν  στον  μαγικό  κόσμο του  ταπεινού  και  πολύτιμου  ψωμιού , αποφασίσαμε  να  επισκεφτούμε  έναν  φούρνο .Τι  καλύτερο  από  το  να  επισκεφτούμε  τον  φούρνο  της  γειτονιάς  μας  .

Μια  και  δυο  φτάσαμε  στον  αρτοποιείο  « Μεσσάρης ».

Ξεναγοί  και  ευγενικοί  οικοδεσπότες  στο  έμπρακτο  μάθημα  : «Πώς  φτιάχνω  ψωμί » ήταν  ο  κ. Χαράλαμπος  Μεσσάρης  και  η  κ. Ξένια  Λαδά ,  οι  οποίοι  μας  εξήγησαν  με  κάθε  λεπτομέρεια  πώς  από  το  αλεύρι  φτάνουμε  να  τρώμε  το  ψωμάκι  με  το  φαγητό  μας  , το  κολατσιό  μας  και  με  ό,τι  φανταστεί  κανείς  και  σε  κάθε  εκδήλωση .Ζυμώσαμε , πλάσαμε , φουρνίσαμε , ξεφουρνίσαμε  το  καρβελάκι .

Στο  τέλος  μας  κέρασαν  κουλούρια και  παγωτά  και  φύγαμε  όλοι  και  όλες  χαρούμενοι /ες  και με  ένα  σωρό  γνώσεις  .

Παροιμίες –εκφράσεις  που  εξηγήσαμε  πριν και  μετά  την  επίσκεψη και  μας  έκαναν  εντύπωση :

-Θα  πούμε  το  ψωμί ψωμάκι …

-Φάγαμε  ψωμί  και  αλάτι

-Βγάζω  το  ψωμί  μου .

-Πρέπει  να  φας  πολλά  καρβέλια  ακόμα .

20220609 10172920220609 10200820220609 10404620220609 10242620220609 10410920220609 101620

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς