Το σχολείο μας συμμετέχει στο διεθνές σχολικό project: “Living Together in Peace”

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ | Κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ | , στις 26-05-2022

Φέτος σχολείο μας θα συμμετέχει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό project « Living Together in Peace – Ζούμε Μαζί Ειρηνικά» το οποίο δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο Twinkl (www.twinkl.gr) με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης (16/05/2022). Η δραστηριότητα ανάλογα με τη διάθεση των εκπαιδευτικών μπορεί να γίνει στα Αγγλικά ή τα Ελληνικά και μέσω του προγράμματος θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσει η πολύ σημαντική συζήτηση για τη σημασία της παγκόσμιας ειρήνης μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η προσοχή των μαθητών μας θα στραφεί στις προσπάθειες ανθρώπων που σε εγχώριο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο υπερασπίζονται την ειρήνη. Τα παιδιά θα κληθούν να συζητήσουν για τη σημασία της παγκόσμιας ειρήνης καθώς και τι συμβαίνει όταν αυτή διαταράσσεται. Τέλος, συμπληρώνοντας ομαδικά την παρουσίασή τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά που ζουν αυτή τη στιγμή μέσα στην κρίση του πολέμου. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα μπορέσουν να ανεβάσουν την εργασία τους σε αυτό το διαδραστικό χάρτη και αν θέλουν να συνοδεύσουν το μήνυμά τους με ένα τραγούδι για την ειρήνη προσθέτοντας ακριβώς μετά την ανάρτησή τους τον τίτλο του τραγουδιού και το όνομα του καλλιτέχνη.

Στο τέλος του project, όλοι οι μαθητές μας θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το φορέα διοργάνωσης και θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα των παιδιών από όλο τον κόσμο στο διαδραστικό χάρτη. Επίσης, θα μπορέσουν ακούσουν τις μουσικές επιλογές τους από τη λίστα τραγουδιών που έχει ήδη αρχίσει να εμπλουτίζεται στο Spotify!

ενημέρωση 16 Ιουνίου 2022:

unX E9DA

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη συμμετοχή μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτό! Δείτε κι εσείς το σύνδεσμο για τη λίστα των τραγουδιών για την ειρήνη στο Spotify καθώς και την επίσημη σελίδα του project προκειμένου να μπορεί οποιοσδήποτε να δει στο χάρτη την εργασία των μαθητών μας καθώς και τις εργασίες των παιδιών από το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, την Ονδούρα και τη Γαλλία!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση