Νοέ 04 2017

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

1 3
4 2

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 εμείς οι μαθητές της Δ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου  επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή στη διάρκεια της οποίας μάθαμε για την διατροφή των ανθρώπων στα αρχαία χρόνια.

Ένας αρχαιολόγος μας οδήγησε σε μια αίθουσα όπου με τη βοήθεια του υπολογιστή πρόβαλλε εικόνες από τη ζωή των πρώτων ανθρώπων. Είδαμε πως ζούσαν στις καλύβες τους. Τους άνδρες που πήγαιναν για κυνήγι, τις γυναίκες που φρόντιζαν τα παιδιά και άναβαν την φωτιά στις εστίες και μαγείρευαν. Μιλήσαμε για την εποχή που ο άνθρωπος γίνεται γεωργός και αρχίζει να καλλιεργεί δημητριακά. Μάζευε το σιτάρι , το άλεθε με τους χειρόμυλους και έκανε το αλεύρι που στη συνέχεια το ζύμωνε και έκανε το ψωμί όπως το κάνουμε και εμείς σήμερα, απλά με διαφορετικά εργαλεία.

Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι τρέφονταν πιο υγιεινά. Έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αγαπημένη τροφή ήταν τα ψάρια.

Σε πολλές εικόνες είδαμε τους άντρες να γλεντάνε, ενώ οι γυναίκες να σερβίρουν το φαγητό και να προσφέρουν το κρασί.

Αφού τελείωσε η παρουσίαση, πήγαμε σε μια άλλη αίθουσα  όπου πλάσαμε με ζυμάρι μικρά ψωμάκια σε ότι σχήμα θέλαμε ο καθένας. Με μεγάλη προσοχή τα πήγαμε στο σχολείο και τα ψήσαμε. Μοσχοβόλησε όλο το σχολείο. Όσοι τα δοκίμασαν μας είπαν ότι ήταν πεντανόστιμα.

Περάσαμε υπέροχα στο μουσείο. Ήταν μια ….νόστιμη επίσκεψη.

                                                     Οι μαθητές της Δ2 τάξης

                                                  2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση