Μαΐ 26 2017

Εκδήλωση Μνήμης

 

4 3
1 6

Για μια ακόμη χρονιά το Σχολείο μας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συμμετείχε στην εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «οι Μωμόγεροι» Αγίου Μάρκου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του  τμήματος  Ε1 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη δασκάλα Πολυμένη Αγάπη, παρουσίασε συνοπτικά, αλλά και με ακρίβεια την Ιστορική Διαδρομή του Ποντιακού Ελληνισμού. Παρουσίαση που διανθίστηκε με «μαρτυρίες» που συγκέντρωσαν τα παιδιά από συγγενείς τους, καθώς και ζωγραφιές που αποτύπωναν τις τραγωδίες, τα βάσανα, αλλά και το μεγαλείο των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Στ2 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη δασκάλα Διαμαντίδου Αναστασία, παρουσίασαν μια μη προβεβλημένη, αλλά εξίσου σημαντική πτυχή της ποντιακής γενοκτονίας. Τη «Γυναικοκτονία- Παιδοκτονία» την προσπάθεια δηλαδή να εξαλειφθεί ο ελληνισμός με τον αφανισμό του βασικού συστατικού της ανάπτυξης ενός πληθυσμού, που είναι οι γυναίκες.  Εδώ οι μαθήτριες με δραματοποιημένες αφηγήσεις κατάφεραν να μεταφέρουν στον σημερινό θεατή την ένταση, αλλά και την τραγικότητα των στιγμών που έζησαν τα γυναικόπαιδα του πόντου μέσα από την προσπάθεια που έγινε  για τον φυσικό και ηθικό αφανισμό τους.

Έτσι για μια χρονιά ακόμη, σε μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, τα παιδιά των δημοτικών Σχολείων μας  με τις αγνές και αθώες ψυχές τους  ανέδειξαν μέσα από τις παρουσιάσεις των εργασιών τους και τις θεατρικές παραστάσεις την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Για ακόμη μια φορά  μίλησε και εκφράστηκε η ανθρώπινη ψυχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση