Ιαν 10 2017

Επίσκεψη στην 113 Π.Μ.

Φωτό 1.1 Φωτο 4.4
Φωτο 3.3 φωτο 5.5
Φωτό 2.2 DSCF6277

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με αφορμή την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας όλα τα Τμήματα του Σχολείου επισκέφθηκαν την 113 Πτέρυγα Μάχης η οποία ήταν ανοικτή στο κοινό. Εκεί τα παιδιά μπόρεσαν νε περιεργαστούν από κοντά αρκετά από τα αεροσκάφη και τα οπλικά συστήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως αεροσκάφη τύπου F- 4 Phantom, το ιστορικό Douglas C- 47 (Ντακότα)  αλλά και αμυντικά όπλα όπως το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους – αέρος Patriot. Σε όλους τους σταθμούς παρίστατο το ευγενικότατο προσωπικό της Π.Α. που παρείχε τις απαραίτητες διευκρινίσεις και επεξηγήσεις  στα ερωτήματα  των παιδιών.

Πολύ σημαντική ήταν και η ενημέρωση που παρείχε ο Υπεύθυνος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας κος Δημητριάδης Γιώργος. Ο κος Δημητριάδης υποδέχθηκε τα παιδιά στον σταθμό της αερολέσχης και τους παρουσίασε το μονοκινητήριο  αεροσκάφος Cessna. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες που δίνει το αεροσκάφος στον χειριστή του και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της αερολέσχης, καθώς και για την κοινωνική της προσφορά.

Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή όμως ήταν, όταν τα παιδιά εισήλθαν στο κήτος ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair. Οι μαθητές αντίκρισαν από κοντά το χειριστήριο, τις δεξαμενές του νερού, ενώ συζήτησαν με τους πιλότους για θέματα που τους ενδιέφεραν και τους έκαναν εντύπωση. Η ξενάγηση τελείωσε με μια ενδιαφέρουσα στο κτίριο που στεγάζονταν η έκθεση με τα όπλα, τα επιστημονικά εργαλεία, αλλά και πτητικές μηχανές της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από το προσωπικό για τη χρήση των συσκευών και αποχώρησαν γεμάτοι ξεχωριστές εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση