Συμμετοχή σε μαραθώνιο ανάγνωσης

Οι μαθητές της Στ΄τάξης του σχολείου Δήμητρα Τρυφωνίδου, Ιώαννα Καραθανάση, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και Κωνσταντίνος Χονδροκώστας, σε συνεργασία με μαθητές του 5ου Δ.Σ. Καβάλας και του Δ.Σ, Νέας Καρβάλης, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: « Διαδικτυακός μαραθώνιος ανάγνωσης 2021 : Μύθοι από τον Αίσωπο στο Ζαν ντε Λα Φονταίν, οι μαθητές διαβάζουν και μοιράζονται διαδικτυακά την παράδοση».  Ο καθένας διάβασε ένα απόσπασμα του γαλλικού μύθου « Le lion malade et le renard » (Το γέρικο λιοντάρι και η αλεπού). Οι ηχογραφήσεις έγιναν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex. 
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U και το Δίκτυο Δημοτικών Βιβλιοθηκών μέσων ενημέρωσης στη Β. Ελλάδα. Στο σχολείο μας υλοποιείται από την εκπαιδευτικό Γαλλικών Μελισσοπούλου Αναστασία.
        Συμμετείχαν περισσότερα από 100 σχολεία της βορείου Ελλάδος και 40 περίπου εκπαιδευτικοι γαλλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου, οπότε και θα δημοσιευθεί ένα ebook με τις αναγνώσεις των μαθητών.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.