ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΑΓΙΑΣΜΟΥ-ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

EIKONES TOP

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με  διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Φ.7/ 119778/ Δ1/ 11-09-2020), τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν Σχολείο στις 8:15  στη συνέχεια θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού και θα τους δοθούν οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, την ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

  • Ο Αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. στην αυλή του σχολείου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσει από όλες τις αίθουσες, όπου θα βρίσκονται όλοι οι μαθητές. Μετά το τέλος του Αγιασμού, τα παιδιά θα αποχωρήσουν (στις 11.30΄).
  • Προς αποφυγή συγχρωτισμού – όπως επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (Covid 19) – δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αυλή του Σχολείου, στους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών-τριών. Οι γονείς-κηδεμόνες  των μαθητών-τριών της Α΄ τάξης, θα παραδώσουν τα παιδιά στις εκπαιδευτικούς (της Α΄ τάξης)  στην είσοδο του Σχολείου.
  • Oι μαθητές  θα πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα  το πρωινό τους, ένα μπουκαλάκι νερό και είναι να είναι εφοδιασμένοι με δύο μάσκες (όχι προσωπίδες).  Μετά  την παραλαβή  τους από το Σχολείο, θα μοιραστούν  στα παιδιά δωρεάν μάσκες και παγουρίνο.
  • Παρακαλούμε να εξηγήσετε στα παιδιά σας, την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας, της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων και της υγιεινής των χεριών.
  • Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφασης, σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει στη σχολική τάξη και  θα λαμβάνει απουσία, ενώ θα πρέπει να παραμένει σε ειδικό χώρο με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης από τους άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Θα είμαστε τη διάθεσή σας για  κάθε διευκρίνιση και  ιδιαίτερα θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες μαθητών ή  μελών οικογενειών.

Παρακαλούμε για την κατανόηση σας  και τη συνεργασία σας ώστε να διευκολυνθεί το  δύσκολο έργο μας  προς όφελος των  μαθητριών/των και όλης της σχολικής κοινότητας.

ΑΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.