«Ανταλλάσω –χαρίζω μειώνω την κατανάλωση»

Οι μαθητές της Ε΄και  της Στ΄τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση “Ανταλλάσσω – χαρίζω – μειώνω την  κατανάλωση” στην Καβάλα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας . Ήταν μια δράση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με θέμα: «Ανταλλάσσω – χαρίζω – μειώνω την κατανάλωση».

Στόχοι της εκδήλωσης ήταν:

  1. Η αναθεώρηση του παλιού καταναλωτικού τρόπου ζωής που συνέδεε την ευτυχία με την υπερκατανάλωση.
  2. Η αναγνώριση ότι ένας πιο απλός και λιτός τρόπος ζωής είναι καλύτερος για την υγεία των ανθρώπων και την υγεία του πλανήτη.
  3. Η ενίσχυση καλών πρακτικών στην καθημερινή ζωή των παιδιών και της αίσθησης ότι οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται μόνο από τους «άλλους», αλλά και από εμάς τους ίδιους.
  4. Η διαπίστωση ότι κανένας δεν είναι μόνος σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, αλλά όλοι: οι μαθητές, τα σχολεία, οι γειτονιές, η πόλη, μπορούν να αφήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και το μήνυμα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής.https://html2-f.scribdassets.com/8yfwrl9itc16yj7l/images/10-4c2096e931.png

Ανάμεσα στους μαθητές πολλών Σχολείων της Καβάλας, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, παραβρέθηκαν  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, κ. Νίκος Ξανθόπουλος αλλά και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, κ. Μαρία Φραντζεσκάκη.
Το μήνυμα της εκδήλωσης,  σύμφωνα με  τον  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Γιώργο Κουράκο,  είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής και κοινωνικής ενσυναίσθησης στους μικρούς μαθητές, αλλά και  η ανάδειξη της συλλογικής δράσης. Σχετικό Video:

http://www.youtube.com/watch?v=gmRlduzszc8

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.