Α’ ΤΑΞΗ 2018-19

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

 

Α’ ΤΑΞΗ 2018-19

 

Για  τα αγαπημένα μας Πρωτάκια….

 Μια απλή ιδέα… μια μεγάλη αγκαλιά…

και η  ζωή στο σχολείο γεμίζει αγάπη και ομορφιά!!!

«Υιοθετώ» ένα πρωτάκι είναι η καινούργια δράση φέτος στο Σχολείο μας!

Οι δασκάλες και οι μαθητές της Α’ τάξης και της ΣΤ’ τάξης – με την αρωγή και την στήριξη της διευθύντριας του Σχολείου μας – αποφάσισαν με ενθουσιασμό να υλοποιήσουν την δράση «υιοθετώ ένα πρωτάκι» η οποία θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του σχολικού έτους.

Λίγα λόγια για τη δράση αυτή…

Στην αρχή της χρονιάς κάθε εκτάκι υιοθετεί ένα πρωτάκι και αναλαμβάνει την προσοχή και στήριξή του για την ομαλή προσαρμογή του στο Σχολείο. Έτσι, το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του, για οτιδήποτε  χρειαστεί. Τα μεγαλύτερα παιδιά, συμβουλεύουν, καθοδηγούν, βοηθούν τα μικρά της Α’ τάξης δημιουργώντας γύρω τους ένα πλέγμα ασφάλειας.

Στόχος της δράσης είναι η κοινωνικοποίηση, η ενδυνάμωση και καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων και ανάπτυξης κοινωνικής ευθύνης. Αυτές οι δράσεις βοηθούν και στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας.

Η γιορτή «υιοθεσίας» στο Σχολείο …

Μαζευτήκαμε όλοι στην Α’ τάξη μέσα σε κλίμα χαράς και προσμονής, λίγο αμήχανα στην αρχή, με αγωνία για να κάνουμε την κλήρωση «υιοθεσίας». Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία τα παιδιά αντάλλαξαν δώρα, γλυκάκια, χειροτεχνίες φτιαγμένες από τα ίδια και ο πάγος … έσπασε! Άρχισαν τις αγκαλιές, ζεστά βλέμματα, χαρές και εκδηλώσεις συμπάθειας και προστασίας!

Βγάλαμε τα παιδιά πολλές  φωτογραφίες  και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε με πολλές κοινές δράσεις όλη τη χρονιά!

Σας αγαπάμε πολύ πολύ!!!

                     

Η δασκάλα της Α’ Βάσω Μιρκοπούλου

Η δασκάλα της ΣΤ’ Βάσω Ριζοπούλου

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *