«έχω αυτισμό σημαίνει….»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Σχολείου μας με το Κέντρο Ημέρας Ν. Καστοριάς για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, έχουμε εντάξει στον σχολικό προγραμματισμό την εκπαιδευτική δράση δημιουργία αφίσας με θέμα: «έχω αυτισμό σημαίνει….». Στόχος μας είναι η «γνωριμία» των μαθητών με τον αυτισμό και ο εμπλουτισμός των συναισθημάτων της αποδοχής και κατανόησης της διαφορετικότητας.
Το θέμα το προσεγγίσαμε με ενημέρωση και συζήτηση, με εικόνες, βίντεο και σχετικά λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και βιωματικά με επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Καστοριάς.
Η Δ/ντρια του Ειδικού Σχολείου Καστοριάς κ. Σοφία Καμπούρη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές υποδέχθηκαν τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με πολύ φιλόξενη και χαρούμενη διάθεση. Συζητήσαμε τους λόγους της επίσκεψης, ανταλλάξαμε απόψεις και ξεναγηθήκαμε στους όμορφους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους του Ειδικού Σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν τις τάξεις τους, το εκπαιδευτικό υλικό και εξήγησαν στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας και μεθοδολογίας των Ειδικών αυτών τάξεων.
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μερικά από τα οποία παραθέτουμε και αφιερώνουμε στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου: «τα παιδιά εκείνα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν και να φερθούν όπως εμείς…», «τα παιδιά αυτά μπορούν να πηγαίνουν σε ένα σχολείο όπου μπορούν να τους προσφέρουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους…», «οι δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσουν τα παιδιά, με εικόνες και ειδικά προγράμματα», «…μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που γίνεται το μάθημα, καθώς και η αφοσίωση των δασκάλων τους», «….οι εγκαταστάσεις, οι τάξεις, το γυμναστήριο», «μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως τα παιδιά αυτά προσπαθούν να καταλάβουν απ’ τις εικόνες… το σχολείο σας ήταν πολύ όμορφο και οι δάσκαλοί σας πολύ καλοί, είστε πολύ τυχεροί», «μου έκανε εντύπωση το πώς συμπεριφέρονται οι δάσκαλοι στα παιδιά και πως είναι διαμορφωμένος ο χώρος που περνούν την ώρα τους», «μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που κάνουνε μάθημα, η γυμναστική και η αγάπη που δίνουν σε αυτά τα παιδιά, η φροντίδα και ποτέ δεν δείχνουν την κούραση που έχουν… μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα»

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την όμορφη υποδοχή και την πρόθυμη ανταπόκρισή σας, η Δ/ντρια του 2ου Σχολείου Καστοριάς,
οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές!

DSCN0955 DSCN0962 DSCN0965 DSCN0968 DSCN0971

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *