ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπημένα μας παιδιά,

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και 10 Απριλίου 2020. Ήρθε, όμως, η ώρα στην κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας η τεχνολογία να υπηρετήσει πρώτα από όλα τον άνθρωπο. Να υπηρετήσει τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους που πρέπει να μείνουν στο σπίτι για το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα πρωτόγνωρο και δύσκολο εγχείρημα, αλλά κυρίως σε αυτή τη βαρύνουσας σημασίας θετική πρόκληση. Με την εγκύκλιο 39731/Δ2/20-03-2020 του Υπουργείου Παιδείας θεσπίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει δύο άξονες, την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και την σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Παρακαλείσθε οι γονείς το επόμενο χρονικό διάστημα να ακολουθείτε άμεσα τα βήματα που θα σας ζητηθούν από τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων προκειμένου να ετοιμαστούν οι εφαρμογές με τις οποίες θα γίνονται τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης:

1 . ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ:

Κάνετε εγγραφή στη διεύθυνση: https://register.sch.gr/students/ . Πατάτε το πλήκτρο ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ και σας εμφανίζει την φόρμα εγγραφής. Συμπληρώνετε τα στοιχεία του παιδιού σας, ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας. Θα σας ζητηθεί «ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ». Ο αριθμός μητρώου αναγράφεται στους ελέγχους προόδου των μαθητών (Γ΄, Δ, Ε΄, Στ΄τάξεις). Οι αριθμοί μητρώου των μαθητών των τάξεων Α΄, Β΄1 και Β΄2  θα σταλούν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στο email που έχετε δηλώσει.

Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. (προσοχή να μη χαθούν). Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο στο τηλέφωνο 2245023755, ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητικοί λογαριασμοί πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο για εκπαιδευτική χρήση και στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κακόβουλη χρήση του λογαριασμού, ο λογαριασμός απενεργοποιείται ή διαγράφεται μόνιμα.

  1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL:

Στείλετε στο email του υπεύθυνου εκπαιδευτικού της τάξης σας τη διεύθυνση email του παιδιού σας, η οποία είναι της μορφής ……..@sch.gr, για να μπορέσουμε να συνδέσουμε το μαθητή/τρια στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης (ηλεκτρονική τάξη κ.ά.)

Γράψτε τι εξοπλισμό έχετε: internet, ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάμερα, ηχεία, εκπτυπωτή ή άλλο

  1. Παρακαλείσθε να ελέγχετε τακτικά τo mail σας και να ακολουθείτε άμεσα τις οδηγίες μας, έτσι ώστε να συντονιστεί η σχολική μας κοινότητα και να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό η τηλεκπαίδευση.
  2. Ενημερωθείτε για την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Καλό θα ήταν στην αρχή να είστε κοντά στα παιδιά σας έως ότου εξοικειωθούν με τη διαδικασία, την τεχνολογία και τη χρήση της. Θα χρειαστεί από εσάς και τα παιδιά υπομονή και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς έως ότου εξοικειωθούν όλοι με τη χρήση της τεχνολογίας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρισκόμαστε κοντά σας για να επιλύσουν κάθε απορία, εμπόδιο και δυσκολία τις πρώτες μέρες.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ) θα έχουν πολλαπλά και θαυμαστά οφέλη σε πολλά επίπεδα, πρώτα από όλα για τους μαθητές, αλλά και για μας τους εκπαιδευτικούς.

Αναδιοργανώστε δημιουργικά το χρόνο σας με τα παιδιά στο σπίτι, τηρείτε ευλαβικά τις προφυλάξεις. Πολύ σημαντικό είναι τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια. Να τους μιλάτε θετικά με λογική και ψυχραιμία χωρίς φόβο και άγχος. Οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε κοντά σε σας και τα παιδιά σας. Θα την κερδίσουμε σύντομα αυτή τη μάχη!

” Πρέπει η κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας. Ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας”

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ