Μνημόνιο Ενεργειών σε Περίπτωση Σεισμού 2017-2018

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να λάβουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.
Στην κατεύθυνση της εκπόνησης του Αντισεισμικού Σχεδιασμού της σχολικής μας μονάδας για το παρόν σχολικό έτος υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

– επικαιροποίηση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου
– διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό με πρώτη άσκηση στις 6-10-2017 και επανάληψη αυτής στις 13-10-2017 μέσα από το χώρο της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων
– ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων.

Στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Σχολείου μας, ως πρώτος χώρος καταφυγής είναι η αυλή του Σχολείου μας, απ΄όπου  μπορούν οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά από μια ώρα από τη λήξη του σεισμού.
Αν η αυλή του σχολείου είναι ακατάλληλη για χώρος καταφυγής, ως δεύτερος χώρος  επιλέχτηκε το χωράφι, που λειτουργεί ως χώρος στάθμευση απέναντι από το σχολείο έναντι της οικίας Σ.Βασιλάκη.

Οι κατόψεις του κτιρίου και η κάτοψη της αυλής του σχολείου όπου φαίνεται η σειρά εκκένωσης του κτιρίου:

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

katopsi3

 

ΚΑΤΟΨΗ Α΄ ΟΡΟΦΟΥ

katopsi2

 

ΚΑΤΟΨΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

katopsi1

 

ΚΑΤΟΨΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

katopsi4