3η Διαδικτυακή Συνάντηση eTwinning: Γιορτάζουμε το τέλος του έργου μας «eTwinlandia in Action»!

Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του σχολείου μας με τους εταίρους μας από τα υπόλοιπα συμμετέχοντα σχολεία του eTwinning προγράμματος «eTwinlandia in Action». Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε σε κλίμα ενθουσιασμού, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να ανταλλάσσουν  χαιρετισμούς με τους φίλους τους από το εξωτερικό.

1

2η Θέση στο Kahoot για το σχολείο μας!

Αμέσως μετά τις συστάσεις, περάσαμε στο διαγωνιστικό κομμάτι της συνάντησης. Τα παιδιά έπαιξαν  Kahoot μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους. Το θέμα του παιχνιδιού ήταν η πολιτειότητα (citizenship), η οποία αποτελούσε και τον κεντρικό θεματικό άξονα ολόκληρου του έργου μας. Μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση γεμάτη γνώσεις, το σχολείο μας κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την εξαιρετική τους προσπάθεια και την ετοιμότητά τους.

2

Ο Ύμνος της eTwinlandia

Η συνέχεια της συνάντησης ήταν μουσική. Όλα τα σχολεία μαζί τραγουδήσαμε τον ύμνο της eTwinlandia σε τρεις γλώσσες: στα Αγγλικά, στα Ελληνικά και στα Ισπανικά. Ο ύμνος αυτός αποτελεί το τελικό συνεργατικό προϊόν του έργου μας, αποδεικνύοντας στην πράξη πώς η μουσική μπορεί να ενώσει παιδιά από διαφορετικές χώρες. Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε μοιράζοντας στα παιδιά τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, καθώς και τις εργασίες που δημιούργησαν με τόσο κόπο και μεράκι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη! Καλό καλοκαίρι eTwinlanders!

4