ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ;

12thumbnail

ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !

Η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε στην ημερήσια της εκδρομή , το Πανεπιστήμιο του νομού μας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στον Άγιο Νικόλαο, το τμήμα  Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας :    https://mst.hmu.gr/

Μια πολύ όμορφη εμπειρία, μια πρωτόγνωρη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ενός Πανεπιστημίου.

Εκεί μας περίμενε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος μας υποδέχτηκε θερμά, μας μίλησε για το Πανεπιστήμιο, μας ενημέρωσε για το Τμήμα , τις δυνατότητές του, την επαγγελματική εξέλιξη και  τις δυνατότητες  για κάποιον απόφοιτο του τμήματος, για τα μαθήματα μαζί με μια ωραία παρουσίαση με εικόνες, βίντεο κτλ.

Στη συνέχεια τους μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη, για το ρομπότ Σοφία , που επισκέφτηκε το νησί μας , για τα θετικά αλλά και τα  αρνητικά της Τεχνητής Νοημοσύνης και έλυσαν μαζί προβλήματα μέσω του Chat GPT και είδαν ότι σε ένα πρόβλημα η εφαρμογή το έλυσε λάθος και τα παιδιά σωστά.  Τα παιδιά είχαν πολλές ερωτήσεις , έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιάστηκαν με τον συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωσήφ Κωνσταντουράκης μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους, στα εργαστήρια της Σχολής, στις αίθουσες, στη Βιβλιοθήκη,  στη καφετέρια, στο κλειστό γυμναστήριο . Αυτό ενθουσίασε τα παιδιά και είχαν την απορία γιατί ένα Πανεπιστήμιο να έχει κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μια όμορφη επίσκεψη, διαφορετική για το Δημοτικό, που έδωσε τα πρώτα κίνητρα στα παιδιά να έχουν στόχους και να γνωρίσουν από κοντά ένα Πανεπιστήμιο , για το οποίο ακούνε τόσα όλα τα χρόνια .

Μεγάλο ευχαριστώ στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Νικολάου , που μας δέχτηκε και μας ξενάγησε και ιδιαίτερα  στους συντοπίτες μας κ. Παναγιωτάκη, κ. Κωνσταντουράκη και κ. Κοπανάκη για το ενδιαφέρον και την φιλοξενία .

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , δηλώνουμε έτοιμοι ! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  !

  • Μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ιωσήφ Κωνσταντουράκη για τις όμορφες επαγγελματικές του φωτογραφίες.