ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 14/09/2021

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες,
σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον Αγιασμό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του Σχολείου από την Τρίτη 14/09/2021.
Δυστυχώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα, επομένως θα ισχύσουν και τη φετινή χρονιά σχετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός μαθητών, γονιών και κηδεμόνων.
Η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 8:00-8:15. Οι μαθητές μαθήτριες μπορούν να εισέρχονται στο σχολείο από όποια είσοδο επιθυμούν. Θα πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι μαθητές/τριες των Α’ και Β’ τάξεων να φθάνουν στο σχολείο 8:00-8:05, οι μαθητές/τριες των Γ’ και ‘ τάξεων 8:05-8:10 και τέλος οι μαθητές/τριες των Ε’ και Στ’ τάξεων 8:10-8:15.
Η πρωινή συγκέντρωση για την προσευχή και τις ανακοινώσεις δεν θα γίνονται στην αυλή, έτσι οι μαθητές/τριες αμέσως μετά την είσοδό τους στο σχολείο θα οδηγούνται άμεσα στην αίθουσα διδασκαλίας τους.
Στην αποχώρηση τώρα, θα ισχύει η εξής ρύθμιση: οι τάξεις Α’ και Β’ θα σχολάνε στις 13:15 (η Α’ από την Ευμένους και η Β’ από την Γαργηττού). Οι τάξεις Γ’ και Δ’ θα σχολάνε στις 13:20 ( η Γ΄από την Ευμένους και η Δ’ από τη Γαργηττού) και οι τάξεις Ε’ και Στ στις 13:25 (η Στ’ από την Ευμένους και η Ε’ από Γαργηττού).
Οι μαθητές/τριες που έχουν αδελφό/ή, θα αποχωρούν μαζί, σύμφωνα με την ώρα αποχώρησης του μικρότερου αδελφού και από την έξοδο επίσης του μικρότερου αδελφού.
Οι μαθητές/τριες των Ε’ και Στ’  τάξεων μπορούν να αποχωρούν ασυνόδευτοι, εφόσον προσκομίσουν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματός τους σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.
Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό,  καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων.
Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη και σε χρόνο που οι μαθητές/τριες δεν καλούνται να μιλούν, οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα  δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά για «διάλειμμα μάσκας» ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των παιδιών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας. Αυτό μπορεί να γίνεται τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας του σχολείου. Ενδεικτικά, μπορεί να δίνεται οδηγία για ολιγόλεπτη προσεκτική αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια ανάγνωσης κειμένου από εκπαιδευτικό ή ατομικής εργασίας από τους μαθητές/τριες, έχοντας ανοικτά τα παράθυρα όσο είναι δυνατόν. Στο διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να γίνεται ολιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας αφού τα παιδιά τηρήσουν αποστάσεις, παραμένοντας στην ίδια θέση τα λίγα λεπτά που δεν θα φορούν μάσκα.
Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία και παραμένει σε ειδικό χώρο μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.  Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμό- νων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.
Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δύο μάσκες.
Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες κάτω των 12 ετών. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.
Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Ο/η  μαθητής/ τρια  παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη σχολική μονάδα για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.
Στο σχολείο μας υπάρχουν αντισηπτικά στους διαδρόμους και τις αίθουσες, αλλά καλό θα ήταν οι μαθητές/τριες να φέρουν μαζί τους και ένα μικρό μπουκαλάκι αντισηπτικού.
Επίσης είναι απαραίτητο ένα παγουρίνο για νερό και να έχουν στην κασετίνα τους διπλά σχολικά είδη (γόμες, μολύβια, στυλό κ.α.) ώστε  σε περίπτωση απώλειας κάποιου είδους, να μην δανείζονται από τους συμμαθητές τους.

Το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου θα απολυμαίνει τους χώρους του σχολείου και τα θρανία τακτικά. Οι αίθουσες θα αερίζονται συστηματικά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η φετινή χρονιά θα παρουσιάσει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο με τη συνεργασία, την αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη  θα προσπαθήσουμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν .

Για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος θα λάβετε νεότερη ανακοίνωση, όταν τοποθετηθούν στο σχολείο μας όλοι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται.
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση