ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου η ημερίδα “Ευτυχισμένα παιδιά – Πώς να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού μας” και “Σχολείο και γονείς”.

Οι δύο ομιλήτριες ήταν η κ. Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, κοινωνική ανθρωπολόγος, μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας και η κ. Φανή Σιούτη, Σχολική Σύμβουλος της 6ης Εκπαιδευτικής περιφέρειας ν. Μεσσηνίας.

Πολλοί γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία κι εξέφρασαν απορίες που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της ημερίδας.

Με τρόπο απλό και πολλά ζωντανά παραδείγματα  η κ. Σιούτη αναφέρθηκε στη σχέση σχολείου και γονέων και στο πώς αυτή μπορεί να γίνει αποδοτικότερη προς όφελος των μαθητών.

Η κ. Βλαχοπουλιώτη μίλησε για την αυτοεκτίμηση των παιδιών και ανέφερε πολλούς τρόπους ενίσχυσής της με έμφαση στο τρίπτυχο “Αγάπη – αποδοχή – όρια”.

Το σχολείο ευχαριστεί τις ομιλήτριες και δεσμεύεται να ακολουθήσουν κι άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές ομιλίες.