Με πολλή χαρά και υπερηφάνεια πήραμε μέρος στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία 2025 (5-7 Μαρτίου 2025). Το σχολείο μας συμμετείχε εξ αποστάσεως με δυο παρουσιάσεις:
1) “Συστήνοντας το ρομπότ R2 στο σχολείο μας: Μπαίνοντας στον χορό της Ρομποτικής” από την μαθητική ομάδα ρομποτικής. Τα κορίτσια
συναρμολογούν, ρυθμίζουν, τηλεχειρίζονται, προγραμματίζουν …χορογραφίες και ως “ενεργοί πολίτες” κάνουν παρεμβάσεις στις μικρότερες τάξεις.
2) “Από τα Φυσικά στην Πληροφορική: Μια ομαλή εισαγωγή” από την εκπαιδευτικό Δώρα Τζιαμπάζη. Ένα διδακτικό σενάριο για τη Στ’ τάξη με φως, χρώματα RGB, led, ρομποτική (πακέτο S1), Επιστήμη Υπολογιστών, Μαθηματικά κ.ά.
Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ για την ευκαιρία που έδωσε στα κορίτσια να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσω μιας διαδικτυακής παρουσίασης και την και την εκπαιδευτικό μας Τζιαμπάζη Θεοδώρα που οργάνωσε, καθοδήγησε και ενθάρρυνε τα παιδιά μας!